Vi må få bedre forhold for syklende utenfor sentrum

ETTERLYSER HANDLING: «...det må følge handling med ord», skriver Erik Bache Steen som mener sykkelforholdene ikke er så gode utenfor sentrumskjernen i Drammen.

ETTERLYSER HANDLING: «...det må følge handling med ord», skriver Erik Bache Steen som mener sykkelforholdene ikke er så gode utenfor sentrumskjernen i Drammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDet er med glede å lese at sykkelbruken øker, jf. Tone S. Ørmens artikkel sist uke under tittelen «Flere på to hjul i byen».

Mulighetene for å bevege seg på to bein og to hjul er meget bra, i alle fall innenfor byens grenser.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Drammen kommune har egen sykkelkoordinator. Det er sikkert en ansatt i fylkeskommunen også, pluss hos Fylkesmannen, og sannelig er det ikke en egen person hos Buskerudbyen, som er prosjektleder for sykkel!

Med flere som har visjoner om at sykkelbruken skal øke, hvilket selvsagt er meget bra, bør forutsetningene også være til stede. Langs Bragernes Strand er forutsetningene bra, med et bra asfaltdekke. Så er ikke tilfelle flere steder litt utenfor sentrumskjernen.

Om sykkelkoordinatorer og sykkelprosjektledere hadde gått ut og satt seg på sykkelsetet, ville de raskt oppdaget at de stor hullene i asfalten på sykkel og gangstiene på Strømsø-siden, ikke er behagelige å treffe.

Fra området Merket og opp mot jernbane jernbanestasjonen, spesielt Havnegata, er asfaltdekket under enhver kritikk, med store hull. Her er det slalåmkjøring som gjelder for ikke å ødelegge sykkeldekkene.

Er dette registrert av dem som har ansvaret, og vil man gjøre noe med dette? Har man noen plan for vedlikeholdet, eller blir det mange ord om Buskerudbyens fortreffelighet og antall syklister som har økt?

Det er mange syklende, som sykler i veibanen for å komme trygt fram, hvilket de da ikke gjør!

For noen år siden var det like elendige forhold. Tok da kontakt med Statens vegvesen, som da ikke hadde planer om å gjøre noe med tilstanden (svar fra asfalt/dekke-ansvarlig). Etter noe purring fra undertegnede (mas) ble det lagt på asfalt i de verste hullene, strekningen Drammen Slip og mot Rundtom.

Nå er det like ille igjen. Vi skriver snart september, det haster med å få reparert asfaltdekket!

Jeg regner med at det store antall syklister på denne strekningen ikke er helt uenige i mine betraktninger. Sats på gang- og sykkelmuligheter, kollektivt, det applauderes, men det må følge handling med ord.

God sykkelhøst!

LES OGSÅ: Nå blir det «gå-busser» til Øren skole

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags