Så har det skjedd igjen.  Bomber og terror har tatt livet av mange mennesker i Brussel.  Foreløpig har IS tatt på seg skylden.  Uansett hvem det var som utførte denne horrible udåden, er de ansvarlige følelsesløse individ uten empati eller ansvarsfølelse. 

De gjør alt som står i deres makt for å ødelegge den vestlige verdens levesett, for å skremme oss, og for å terrorisere oss. Vi må ikke la dem vinne! 

Mange vil nå kvie seg for å bevege seg rundt i verden, kanskje spesielt til og fra de europeiske storbyene.  Etter terrorangrepet i London i 2007 og Paris i fjor, er det mange som velger bort disse byene når de skal velge en storby som sitt feriemål.  Det er forståelig.

LES OGSÅ: Terror skaper debatt

Lever for død og fordervelse

Når vi endrer våre reiseplaner på den måten, da har terroristene fått en aldri så liten seier. 

Hvem er så disse hjerteløse terroristene?  At de er fanatiske, det er helt soleklart.  Deres sak og deres mål, det overskygger alt annet.  Død, skrekk og fordervelse, det er det disse individene lever for.  En ting er hvor sint jeg blir når jeg hører om nok et terroranslag.  En helt annen ting er hvor lei meg jeg blir. 

Det er helt sant, som Frankrikes President Hollande sa:  «Angrepet er ikke bare et anslag mot Brussel, men et åtak på hele Europa».  Europa, kontinentet jeg har besøkt utallige ganger gjennom et langt liv, både som barn og voksen, det er i ferd med å bli et utrygt og skremmende sted.

LES OGSÅ:  Bønn og champagne 

Blir bekymret

Jeg må innrømme at jeg blir redd og bekymret.  Utenom krigstid har vi alltid følt oss trygge i Europa og her i nord.  Vårt samfunn er bygget på demokrati, frihet og åpenhet.  Dette er grunnsteiner som reflekterer hva slags samfunn vi har hatt og ønsker å ha i fremtiden.  Det siste vi ønsker er å la mordere og terrorister rive ned alt vi har bygget opp.

Krigen terroristene fører er utrolig feig og ussel.  De benytter alle tilgjengelige våpen for å drepe så mange som mulig. 

Målene de går etter er «myke mål», på konserter, på fotballkamper, på flyplasser og på t-baner.  Deres ofre kan ikke kjempe tilbake.  Anslagene skjer uten forvarsel og rammer totalt uskyldige mennesker.

Verden har utviklet seg til et særdeles farefullt sted.  Morderne har frekkheten til å gjemme seg bak religion og påstå at deres handlinger skjer i deres Guds navn.  Jeg tviler på at en Gud er så grusom og så hjerteløs.  Ingen god Gud vil godkjenne og oppfordre til slike terrorhandlinger som de vi har vært vitne til i Paris, i København og i Belgia. 

Vår måte å bekjempe denne volden på er å fortsette å leve våre liv som vi har gjort.  Vi skal glede oss over livet, over vår frihet og over vårt åpne samfunn.  Som før, skal vi reise til alle Europas storbyer.

Andre meninger: