Gå til sidens hovedinnhold

Ja til en ny samferdselspakke for nedre Buskerud

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vil med dette gi honnør til ordfører Tore Opdal Hansen for hans siste utspill vedrørende Buskerudbypakke 2.

Vær mer kritisk til forslag i ny samferdselspakke for nedre Buskerud! Ta ikke for gitt alt du får forelagt fra såkalte eksperter! Det er lov å være kritisk og bruke sunn fornuft.

Buskerudbypakke 2 inneholdt for mye ønskepolitikk om «social engineering». Vil du ikke, så skal du. En skulle nesten tro den var utarbeidet av studenter.

Å tro at folk f.eks. på Konnerud vil bytte bort bil med sykkel er utopi, for ikke å si idioti.

Herværende avis er i sin leder opptatt av statlige støttemidler til diverse samferdselstiltak. Ikke alt har vært så rosenrødt som avisen kan gi inntrykk av. Noen steder er busstilbudet i Drammen blitt redusert. Og hvor mye ble brukt på håpløse prosjekter, som for eksempel fjerning av busslommer og lysregulering av Telthusgata?

La oss få prosjekter som gjør at vi ser nytten av bompenger!

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Internt i Drammen er ny Svelvikvei, Bjørnstjerne Bjørnsons gate og forbindelse mellom Konnerudgata og Strømsåstunnelen gode prosjekter, men hvorfor skal all trafikk på E 134 gå gjennom Drammen? Om denne kan fjernes ved en eller annen diagonal/ny tunnel mener jeg eksisterende Strømsåstunnel vil være tilstrekkelig, foruten at Rosenkrantzgata vil bli avlastet.

«Miljøgate» i Rosenkrantzgata til firesifret millionbeløp og overføring av en vesentlig del av trafikken fra Åssiden til Gulskogen og Strømsø-siden er etter min mening håpløse prosjekter.

Og sist, men ikke minst:

Alle elementer i en ny pakke må framlegges med kostnadsoverslag og konsekvensanalyse for åpen diskusjon før eventuelle vedtak fattes.

LES SISTE NYHETSSAKER OM BUSKERUDBYPAKKE 2 HER:

* Dette vet lokalbefolkningen om Buskerudbypakke 2

* Bomaksjonist: – Respekt for det ordføreren nå gjør

* – Hele Buskerudbyen er nå skrinlagt og lagt død

Kommentarer til denne saken