Ikke turistkontor nå igjen!

Finn SjuveFinn Sjuve har skrevet innlegget om det planlagte turistkontoret.

Finn SjuveFinn Sjuve har skrevet innlegget om det planlagte turistkontoret. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerFor ente gang skal det altså igjen åpnes turistkontor i Drammen. De blir gjerne kostbare for oss, disse dynamiske og velmenende nye kostene, som med ujevne mellomrom kommer og skal lage en turistby av Drammen.

Les saken om det planlagte turistkontoret her.

En gang i fjern fortid var riktig nok Spiralen en kuriositet som kunne trekke til seg noen nysgjerrige, men det er et par mannsaldere og flere turistkontorer siden. Vår fordums store turistmagnet er nå preget av forfall og elde.

Jo da, navnetrekket til datidens konge utenfor tunnelåpningen er nylig pusset opp, men vi bør nok ikke ha for store forventninger til effekten den nye gullskriften vil ha på turisttilstrømningen til byen.

Mer av Finn Sjuve: «Skremsel om EU»

Mer av Finn Sjuve: «Takk Per Arne Dahl»

Praktfull by

Drammen er en praktfull by å bo og leve i. La det ikke være noen tvil om det! Men kan vi ikke engang for alle bli enige om at noen turistby, det er vi ikke, og det vil vi aldri bli.

Det er billigere for oss alle om disse gjentatte turistkontoretableringene uteblir,  vi slipper da også sorgreaksjonen når dørene uunngåelig må stenges igjen.

LES OGSÅ: Grønt uten innhold

Manglende erfraring

Det er langt fra noe nederlag å ta inn over seg den sannheten. Byen vår har jo så mange andre kvaliteter. Jeg skal ikke bruke mye spalteplass på dem nå, for vi får dem jo listet opp hver lørdag her i avisen under vignetten «#elsker Drammen».

At ingen av de intervjuede i den spalten hittil har nevnt at de «elsker» Den japanske hagen eller den høyest bevaringsverdige Globusgården, skyldes nok bare intervjuobjektenes manglende erfaring med intervjusituasjonen – får vi tro.

LES OGSÅ:  Landets ledende sykkelby

Ubetjent

Turistmessig er byen vår som skapt for å presenteres på det ubetjente,  alltid åpne og for alle turister tilgjengelige internettet. Alle har det med seg i lomma.

Ingen grunn til å koste på lokaliteter, personale og it-utstyr for noen få ukers «turistsesong» i Drammen.

Da krysser i alle fall jeg fingrene for at denne nye turist-euforien ikke fører til at det på nytt dukker opp en plan om Drammen som cruisedestinasjon, eller en ferjeforbindelse mellom Drammen og kontinentet. Gjør det det så er jeg redd jeg tar til tårene.

ANDRE MENINGER:

Kommunestyremøte ble «parodi»

Posisjon blottet for visjoner

Endelig nytt sykehus i Drammen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags