Hva gjør det med samfunnet vårt dersom sommerjobben forsvinner fra oppveksten?

DEL

LeserbrevI løpet av sommeren vil mange unge i Drammen få sitt første møte med arbeidslivet. Ifølge Drammens Tidende, er disse blant de få heldige unge som klarer å skaffe seg sommerjobb og deltidsjobb. Antall ungdommer med denne typen jobb er nesten halvert siden slutten av 1990-tallet.

Den største gruppen arbeidsledige er de under 25 år, og Drammens Tidende peker på at spesielt ungdom under 18 har store problemer med å få jobberfaring. I Drammen har McDonald’s over 30 medarbeidere i alderen 16-25 år. I tiden som kommer planlegger vi å ansette ytterligere unge medarbeidere. Vi er stolte av å bidra til at flere unge kommer i arbeid.

I snitt får vi rundt 200 søknader til hver stilling vi utlyser. Det er selvsagt gøy at så mange vil søke seg til oss, men det er samtidig veldig trist å måtte avvise så mange ungdommer som ønsker å jobbe. Mange forteller oss at det ikke er så mange steder å søke sommerjobb. Hva skjedde med alle sommerjobbene til ungdommen?

En viktig funksjon i samfunnet

Sommerjobben oppfyller en viktig funksjon i samfunnet. Den gir unge mennesker en mulighet til å bli kjent med arbeidslivet, og en basis for å stille bedre når de senere blir jobbsøkere. Denne tradisjonen med å bruke sommeren på å jobbe hos en bedrift utvikler selvstendige og ansvarlige ungdommer, som får kjenne på det å tjene sine egne penger. Men det blir nå vanskeligere å finne seg deltidsjobber og sommervikariater, spesielt for unge i byene.

Hva gjør det med samfunnet vårt dersom sommerjobben forsvinner fra oppveksten? Drammensungdom møter i dag et tøffere arbeidsmarked som stiller høye krav. Det blir ikke lettere dersom mulighetene til å få erfaring fra arbeidslivet blir færre. I et stadig trangere nåløye er det de som allerede stiller svakest som faller fra.

Tall fra SSB viser nemlig at ungdommer som kommer fra hjem med lav inntekt har sjeldnere jobb enn de fra velstående bakgrunn. SSB-tall viser også at bare halvparten så mange ungdommer med innvandrerbakgrunn får seg jobb. Det er gjennomført en rekke undersøkelser som viser at det å ha et utenlandsk navn gir lavere sjanse for å bli innkalt til jobbintervju. For disse kan sommerjobben være en mulighet til å vise hva de er gode for, og hente inn den erfaringen som øker sjansene for å lykkes med å få fast jobb i neste omgang.

Ungdommen kan

Som franchisetaker i McDonald’s, er jeg utrolig stolt over de fantastiske erfaringene vi har ved å være en mangfoldig arbeidsplass. Vi tar ansvaret vårt som mange ungdommers første møte med arbeidslivet på alvor. Derfor er vi opptatt av å ikke kun ansette, men også investere i medarbeiderne våre. I 2018 hadde McDonald’s i Norge 500 medarbeidere i alderen 16 til 25 på lederkurs, betalt av oss. Utdanningsprogrammene de ansatte går igjennom kommer garantert til nytte, uansett om man jobber videre i McDonald’s-systemet eller velger andre muligheter utenfor.

Vi har over 700 unge ledere. En ung skiftleder hos oss kan ha ansvaret for opptil 20 medarbeidere. Det krever tillit til unge medarbeidere, men vi ser at de ungdommene vi ansetter er dyktige, hardtarbeidende, og avgjørende for å få restaurantene våre til å gå rundt. Om sommeren – og resten av året.

Vi mener at et for å få et bærekraftig samfunn, må vi evne å få unge voksne inn i arbeidslivet. Et viktig steg for å klare dette er å gi dem arbeidserfaring som ungdom. Ikke undervurder ungdommenes evner og muligheter til å gjennomføre en jobb. Selv om flere og flere stillinger krever en kompetanse som ungdom ikke kan ha på grunn av sin alder, tror vi det er fullt mulig å skape flere sommerjobber til ungdom enn det som finnes i dag, hvis viljen er til stede. Vi oppfordrer flere arbeidsgivere til å tørre å satse på ungdommen. Vi har meget god erfaring med å gjøre nettopp det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags