Vårt felles ansvar for vern av drikkevannskildene

«Dine barnebarn, og deres barn, vil også vil være avhengige av rent vann i fremtiden», skriver Arild Eek i denne kronikken.

«Dine barnebarn, og deres barn, vil også vil være avhengige av rent vann i fremtiden», skriver Arild Eek i denne kronikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

KronikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fra morgen til kveld er vi avhengige av rent, friskt og godt vann. Vi i Glitrevannverket leverer vann til 145.000 innbyggere hver eneste dag. Nå øker vi innsatsen for å sikre at drikkevannskildene Glitre og Røysjø fortsatt skal gi rent vann til kommende generasjoner.

I dag er vi så privilegerte at vi tar friskt vann fra springen som en selvfølge. Rent vann er vår viktigste ressurs. Det er den beste tørstedrikk, den sunneste helsedrikk og er helt grunnleggende for et godt liv.

DU KAN FØLGE MED PÅ DEN LOKALE DEBATTEN VIA VÅR FACEBOOKSIDE: DT MENINGER.

Viktig samfunnsoppdrag

Glitrevannverket er stolt leverandør av vann til innbyggerne i Drammen, Lier, Nedre Eiker, Røyken, Sande og Frogn. Sammen med kommunene skal vi levere det beste vannet døgnet rundt.

Heldigvis var våre forgjengere forutseende nok til å sikre Glitre og Røysjø som drikkevannskilder.

LES OGSÅ: Grønt uten innhold

Disse ligger godt skjermet langt til skogs med begrenset atkomst og med restriksjoner i forhold til aktivitet i nedbørfeltet. God forvaltning har sørget for at vi kan tilby innbyggerne et tilnærmet naturprodukt der vannet har gått igjennom en enkel, billig og miljøvennlig vannbehandling.

I årene som kommer forventer vi at enda flere vil søke rekreasjon i friluftsområdene.

LES OGSÅ: Posisjon blottet for visjoner

For folkehelsen er dette veldig bra. Glitrevannverket har selvsagt ikke noe imot denne utviklingen. Økt aktivitet øker også ferdselen omkring våre sårbare drikkevannskilder og nedbørfeltene rundt.

Vårt mål er at økt bruk av friluftsområdene ikke skal gi økt risiko for forurensing av vannkildene og dermed dårligere kvalitet på drikkevannet vårt.

Vern av vannkildene

Vår visjon er å bevare den gode miljøtilstanden i våre drikkevannskilder for generasjoner. Den beste måten å sikre oss rent og naturlig vann på også i fremtiden, er å verne om våre verdifulle drikkevannskilder og nedbørfeltene rundt. Da er det viktig at de som bruker marka vet hvorfor og hvordan de kan bidra til dette. 

Derfor styrker Glitrevannverket nå innsatsen for å informere og spre kunnskap om dette viktige temaet.

LES OGSÅ: Kamp mot giftig bunnstoff

I sommer vil representanter fra Glitrevannverket være til stede ved Glitre og Røysjø og gi nyttig informasjon til de som ferdes ved våre felles vannkilder. I tillegg vil det bli satt opp informasjonsskilt og tavler rundt de aktuelle drikkevannskildene.

Informasjon i marka

Målet er å skape bedre gjensidig forståelse for, og kunnskap om, hva som kreves for å sikre langsiktig forvaltning av vannkildene. Det handler om å vise hensyn til bestemmelsene som begrenser de allmenne ferdselsrettighetene rundt kildene og i nedbørfeltene, og at vi verken forsøpler eller på annen måte forurenser kilden eller nedbørfeltet.

Dine barnebarn, og deres barn, vil også vil være avhengige av rent vann i fremtiden. Ved å verne om vannkildene kan vi sammen sikre rent, friskt og godt vann for våre kommende generasjoner. Dine handlinger teller!

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Må tåle søkelyset

* Gulskogensenteret må innordne seg etter reguleringsplanen

* Mangler Drammen en viktig visjon?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken