Jeg har vært med i politikken i en årrekke og fulgt med på debatter siden jeg var en liten gutt. Årets valgkamp er et absolutt lavmål.

Man kan selvfølgelig skylde på at de to store partiene har nærmet hverandre så mye politisk at de enkelt kunne dannet regjering sammen. Det er åpenbart en årsak. At dynamikken er svak og visjonene for hva vi vil med landet likeså.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Men jeg vil også gi media store deler av skylda for årets kjedelige valgkamp. Valgkampen har handlet om Støres økonomi, om kjendiseri og meningsmålinger, meningsmålinger og atter meningsmålinger.

Politiske journalister er blitt redusert til sportsjournalister med spørsmål som «hva føler du nå?» og «hva gikk galt/ rett?».

Støres mer og mer dradde ansikt gjennom valgkampen blir dypt analysert og kommentert av iherdige politisk kommentatorer som er omgjort til analytikere av form og ikke innhold.

Hvor ble politikken av?

I Drammen har DT/NRK ikke arrangert noe folkemøte slik de pleier å gjøre. DT har heller ikke hatt portrettintervjuer eller politikerpresentasjoner.

Isteden har de hatt en reportasjeserie om forskjellige arbeidsplasser, som har vært svært leseverdig, men neppe vært et godt bidrag for velgerne til å orientere seg om forskjellene mellom partiene.

Vet velgerne til Sp i Drammen at Per Olaf Lundteigen aktivt jobber imot sykehus på Brakerøya? Vet velgerne av Frp at Jon Helgheim som nå velges inn på Stortinget benekter at global oppvarming er forårsaket av mennesker?

Er velgerne av Arbeiderpartiet klar over at deres nyvalgte stortingsrepresentant Masud Gharahkhani i sin sluttappell i alle debatter avslutter med å kritisere regjeringen for høyere bompenger og flyplassavgift, og at han ikke nevner klima og miljø med et ord?

Er velgerne klar over at KrF og Miljøpartiet De Grønne er enig i store deler av familiepolitikken, og at vi begge er for kontantstøtte?

Dette er noen få eksempler på problemstillinger og meninger som kunne vært belyst i DT – men som aldri ble belyst.

Politikken kom ikke fram, de lokale skillelinjene kom ikke fram og media må ta en stor del av ansvaret for det.

Uten leserbrevspaltene ville det vært umulig å nå fram med sitt budskap.

Dette var et hjertesukk. Jeg håper det ikke leses som surmaget kritikk, men som konstruktiv kritikk.

Håper det heller ikke leses som jeg skylder på pressen for valgresultater – det gjør jeg ikke.

Det er partiene og velgernes ansvar. Men jeg og velgere flest ønsker en bedre og mer saklig debatt om politiske forskjeller.Politikere og journalister er gjensidig avhengig av hverandre, og da tror jeg vi må kunne tåle at man sier fra når noe ikke er greit. Det er i alle fall min stil, jeg er en rimelig rett fram fyr som sier det som det er.

Årets valgkampdekning har vært alt annet enn grei. Bedre lykke med neste gang, kjære DT!

LES OGSÅ: – Vi er dolket i ryggen av Ap