Senterpartiet, matprisene og EØS

EU-DEBATT I DT: «Simon S. Nordanger – Norge er ikke Nord-Korea, og du bør slutte å argumentere som Kim Jong-un», skriver Finn Sjuve i dette innlegget til Drammens Senterpartis debattant.

EU-DEBATT I DT: «Simon S. Nordanger – Norge er ikke Nord-Korea, og du bør slutte å argumentere som Kim Jong-un», skriver Finn Sjuve i dette innlegget til Drammens Senterpartis debattant. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når Kim Jong-un forteller sine undersåtter at Nord-Korea er verdens beste og billigste land å bo i, så gjør han det i trygg forvissning om at innbyggerne ikke får sjekket fakta. De samme innbyggerne har nemlig ikke anledning til å reise utenfor landets grenser.

Simon S. Nordanger–Norge er ikke Nord-Korea, og du bør slutte å argumentere som Kim Jong-un.

LES SIMON S. NORDANGERS INNLEGG HER:

* Senterpartiet, Senterungdommen og EØS

Helt siden vikingtiden har vi nordmenn reist verden rundt for å sammenligne matvarepriser. Dette kan vi. Dere i Senterungdommen, og Senteralderdommen for den del, kan beregne norske matvarepriser på så mange finurlige måter dere vil, men vi forbrukere avslører statistikkbruken deres ved å benytte verdens enkleste metode – direkte sammenligning.

Norske kvinner og menn reiser som aldri før, og ingen kommer hjem fra selv den den korteste utenlandstur uten å ha erfart at kostpengene rekker så uendelig mye lenger utenlands.

LES OGSÅ: Konsekvensene av fri flyt i arbeidslivet

Den erfaringen trumfer alle statistiske krumspring Senterpartiet måtte klare å produsere. Og tro meg Nordanger – Danmark, Tyskland, Frankrike og alle de andre landene har også sine Odd Reitan, Johan Johansson og Stein Erik Hagen. Det er ikke der hunden ligger begravet.

Når det er sagt så tror jeg vel egentlig at forskjellen på dere (Senterpartiet) og oss (hvem nå det måtte være) går på synet på Europa.

LES OGSÅ: Ja til mer europeisk samarbeid!

Vi ser Europa som et enormt marked for våre råvarer, foredlede produkter og tjenester. Vi ser reduksjonen av landegrensenes betydning som en garanti for fremtidig fred og fordragelighet på vårt kontinent. Vi ser den frie flyten av arbeidskraft og kapital mellom de europeiske landene som selve middelet til å utligne de økonomiske forskjellene de europeiske landene imellom, og dermed skap stabilitet. De fleste av oss innser nemlig at det er økonomiske forskjeller som er roten til det meste ondt her i verden.

Dere ser på Europa som en brysom konkurrent som dere vil bruke alle midler for å holde på avstand–ref. Norge ut av EØS.

LES OGSÅ: Senterpartiet og EØ S

Nordanger–du bunner ut din kronikk (i dobbelt forstand vil jeg hevde) med å forsøke å vri det til at jeg anklager norske aktører i anleggsbransjen for korrupsjon. Jeg må innrømme at jeg er spent på hva din neste anklage vil inneholde. Du skal imidlertid føle deg fri til å velge fra øverste hylle.

Jeg er ikke nevneverdig redd for troll enten de opptrer under brua, i avisa eller på nettet.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* «Hva gjør det om de spiser av eplene ...?»

* MIF-bloggen: Millie med fløtesaus

* Ole Brumm ut av politikken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken