Akseptabel og uakseptabel oppførsel i valgkampen

GODT VALG: Fredrik Haaning, leder Drammen Høyre og bystyrerepresentant for Høyre i Drammen ønsker alle et godt valg.

GODT VALG: Fredrik Haaning, leder Drammen Høyre og bystyrerepresentant for Høyre i Drammen ønsker alle et godt valg. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Stortingsvalgkampen 2017 er på oppløpssiden! Partiene prøver etter beste evne å «gjøre seg lekre» slik at du som velger skal putte stemmeseddelen, som kan gi makt og innflytelse i nasjonalforsamlingen, i valgurnen.

Det er flott og bra!

Det er helt grunnleggende for vårt demokrati at partiene fremfører og markedsfører sin politikk, og at vi alle benytter stemmeretten på valgdagen eller ved forhåndsstemmegivning.

Det har vært en del snakk om å rakke ned på motstandere i valgkampen. Det er viktig å skille mellom politisk argumentasjon og ufin opptreden.

Forskjellene i politikken og målsettingene må komme fram. Det gjøres best ved å beskrive egen politikk og egne løsninger for det enkelte parti, men det betyr også at man må kunne argumentere mot politiske motstandere og deres politikk.

Vi må ikke bli så hårsåre at enhver diskusjon, humoristiske innlegg og enhver kritikk/meningsbrytning oppfattes som nedrakking av andre partier og deres representanter. Det må være takhøyde for skikkelige debatter i en valgkamp.

I Norge har vi det fantastisk godt, sett i relasjon til veldig mange andre land og i andre verdensdeler. Vi har det så godt at det ofte kan være vanskelig å finne forskjellene hos enkelte partier på en del områder.

Men forskjellene er der.

Det er derfor viktig at vi lytter til – og leser hva de enkelte partiene mener om viktige saker for deg og meg før vi treffer våre valg. Valgkampen er i så måte en fin anledning til nærmest å få «intravenøs» kunnskap om partiene og politikken deres via valgmøter, stands, TV, radio, aviser, nett og sosiale medier.

Vi må akseptere tøffe og konstruktive debatter for å klarlegge forskjellene, men vi skal ikke godta useriøs argumentasjon og løgn.

I mange saker går det også godt an å argumentere både humoristisk og med et glimt i øyet. Det er snakk om en balansegang. En balansegang mellom akseptabel og ikke-akseptabel oppførsel i valgkampen.

Som leder av Drammen Høyre er det min oppgave å jobbe for at flest mulig drammensere legger Høyres stemmeseddel i valgurnen før- og på valgdagen den 11. september.

Det skal jeg gjøre ved å fortelle om Høyres politikk, men jeg forbeholder meg retten til å klargjøre forskjeller mellom vår og andre partiers politikk på en ryddig måte.

Uansett hva du velger – ha et riktig godt valg på mandag – og bruk stemmeretten din!

LES HVA BUSKERUDPOLITIKERNE HAR SVART PÅ SPØRSMÅL FRA VELGERE I DRAMMENSDISTRIKTET:

* Politikerne svarer hjelpepleier Wenche Jensen

* Politikerne svarer sorenskriver Kristin Kjelland-Mørdre

* Politikerne svarer lærer Kristin Husdal

* Politikerne svarer bonde Anders Hørthe

* Politikerne svarer overlege ved Drammen sykehus, Tommy Aronsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken