Vi må legge til rette for at friluftslivsområder i marka, langs elva, eller ved et vann, blir brukt

Av
DEL

MeningerNår folk bruker kroppen sin, får de bedre fysisk og psykisk helse. Dette vet vi. Da må vi bruke denne kunnskapen og legge til rette for det. Bevegelse starter i det små, og blir det lett å komme seg ut, vil flere være aktive i hverdagen.

Undersøkelser viser at folkehelse henger sammen med økonomi. Derfor er det viktig å ha tilbud som ikke koster noe, som ikke er organisert og som er tilgjengelig for hvem som helst, når som helst. Enhver bevegelse er bedre enn ingenting. En kombinasjon av friluftsliv og fysisk aktivitet gir positive helseeffekter for befolkningen generelt, og spesielt for den enkelte.

Friluftslivsområder

Vi er heldige som bor på et sted der vi har friluftsområder rundt oss på alle kanter, både i Nedre Eiker, Svelvik og Drammen. Ikke bare har vi marka lett tilgjengelig, men vi har friluftsområder midt i byen, langs elva og ved fjorden. Da gjelder det å legge til rette for at de blir brukt.

Ildsjeler i de frivillige organisasjonene jobber for å legge til rette der mulighetene finnes. Det gjelder alt fra merking av turstier til merking av skiløyper om vinteren. Frivilligheten er limet i samfunnet vårt, og de lager møteplasser der folk møtes og skaper øyeblikk. Det er bra for folkehelse, for inkludering og rett og slett for folk.

Uorganiserte aktiviteter

Medlemstallet i friluftsorganisasjonene vil aldri komme i nærheten av medlemstallet idretten har. Det er fordi det meste av aktiviteten er uorganisert, i motsetningen til idretten, der man er medlem av en klubb for å drive aktivitet. Du trenger ikke være medlem noe sted for å legge søndagsturen til Tverken. Likevel er det noen som har gjort jobben med å legge til rette for det.

Hvis vi bruker alle ressursene som finnes i de frivillige organisasjonene, kan vi få til det vi vil. Da må vi også legge forholdene til rette for dem. Drammen Arbeiderparti har programfestet at vi vil trekke inn de frivillige organisasjonene tidlig i planleggingen. Derfor vil vi at kommunen skal samarbeide med Drammen Friluftsforum for å gjøre friluftslivet tilgjengelig for alle.

Vi synes at Drammen trenger en friluftsplan, på linje med kulturplanen. Det fortjener alle de hundrevis av frivillige som bruker fritiden sin på at du og jeg kan bruke fritiden vår i marka, langs elva eller ved et vann. Det får bli vårt: takk for turen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags