Hjertesukk fra en halvgammal skøyter

Av
DEL

MeningerEtter drøyt femti år skulle jeg altså oppleve å bli hengt ut som tilhørende en suspekt gruppe i min egen lokalavis. Gruppen som består av halvgamle mannfolk som liker å skøyte på ski.

Ja, ja. Det kunne jo vært verre, men nå blir jeg altså beskyldt av natur- og skogforvalter Bjørn Ringstad i Drammen kommune for å ødelegge løyper i Drammensmarka.

Fordi jeg skøyter på ski.

«De som ødelegger desidert mest i skiløypene er halvgamle mannfolk (...) som på død og liv skal skøyte.», sier Ringstad i dt.no.  Dette er en flåsete slengbemerkning som oser av fordommer og gammalmodighet som ikke er en etatsjef i Drammen kommune verdig.  Det er dessuten en merkelig påstand at halvgamle mannfolk som skøyter ødelegger løypene. For Drammen tilrettelegger ikke for skøyting i Drammen nordmark.

Derfor drar jeg og mange andre halvgamlinger - og ungdommer forøvrig - til nabokommunene når vi skal gå på ski. Det er ikke akkurat kortreist, men det er jo engang sånn det har blitt.  Det er uansett vanskelig å ødelegge løyper i Drammen når man går på ski i Lier.

Faktum er at jeg ikke har gått på ski i Drammensmarka på flere år, nettopp fordi det ikke er mulig å skøyte der. Og jeg synes jo det er trist å ikke få gå i, kanskje det flotteste skiterrenget på Østlandet. Nok om det. Jeg lever fint med å dra til Lier.

Det som er mer bekymringsfullt er at Ringstad moraliserer over hva folk i visse aldersgrupper bør drive med. Når han sier at halvgamle mannfolk «på død og liv må skøyte» så mener han vel at de burde holde seg til å gå diagonalgang. Og det er jo i såfall gammalmodig.  Jeg vet ikke hva han egentlig tenker, men det er vanskelig å tolke dette annerledes.  Kunne jo vært fint å få en liste av etatsjefen over hvilke aktiviteter som passer (og ikke passer) for halvgamle menn.

Uansett, skøyting er ikke noe problem i Nedre Eiker og Lier som tilrettelegger for både skøyting og klassisk - både for unge og halvgamle. Problemet er at vi har en etatsjef som tydeligvis ikke liker skøyting og derfor ikke vil tilrettelegge for det i Drammen nordmark. Det er faktisk ikke så vanskelig. Skru sporsetterne litt lenger ut til sidene. Da blir det plass til begge stilartene og det går veldig fint.

Det er ikke etatsjefens jobb å skape splid og sette grupper opp mot hverandre. Det er hans jobb å samle alle som synes det er gøy å gå på ski og legge forholdene til rette for det.

Det klarer man i de fleste andre kommuner.
Lykke til,

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags