Gå til sidens hovedinnhold

De kommunale avgiftene i Lier kan reduseres  

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De kommunale avgiftene i Lier øker vedvarende. Lierposten påpeker i en artikkel torsdag 15. desember 2016 at de kommunale avgiftene i 2017 i Lier kommune vil utgjøre over kr 13 000,- for en gjennomsnittlig husstand i Lier. I en artikkel i Drammens Tidende  hevder Lier Høyre at dette er en nødvendighet og at opposisjonspartiene Lier Frp og Lier Ap ikke har foreslått nødvendige tiltak for å få redusert avgiftene.

Her er det en uenighet mellom Lier H og Lier Frp.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

Lier Frp hadde en rekke tiltak i forslag til handlingsprogram 2017–2020 for å få til bedre styring over de interkommunale selskapene og dermed et lavere avgiftsnivå for innbyggerne i Lier kommune. Frp foreslo blant annet at styret i VIVA–et selskap som driver med vann- og avløpshåndtering–må inneha sivilingeniørkompetanse. Ingen av de nåværende styremedlemmene som er oppnevnt av selskapets representantskap, innehar sivilingeniørkompetanse. Det er her et viktig poeng at Liers ordfører er medlem av representantskapet.

Behovet for økt kompetanse kan illustreres ved at en del av VIVA sin begrunnelse for å øke de kommunale vannavgiftene er innbyggerne i Lier har vært flinke til å spare vann!

Et annet viktig tiltak som ble foreslått av Frp er en innskjerping av selskapenes praktisering av selvkostprinsippet. Selvkostprinsippet er styrende for beregningen av de kommunale avgiftene. Selvkostprinsippet har dessverre i noen grad blitt en sovepute for flere av de interkommunale selskapene.      

Etter at disse tiltakene er på plass vil omfanget av investeringene, nødvendighetene av investeringene, vurderes på nytt, noe som igjen vil føre til ytterligere reduksjon av avgiftene.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Punktum finale

* Dyrevelferd–et felles ansvar

* Saklig debatt er bra!

Kommentarer til denne saken