Hverdagsintegrering i praksis

STORT ANSVAR: «Det å si ja til bosetting av flyktninger innebærer å påta seg et stort ansvar for mange år fremover», skriver Lars Haugen i Lier Frp.

STORT ANSVAR: «Det å si ja til bosetting av flyktninger innebærer å påta seg et stort ansvar for mange år fremover», skriver Lars Haugen i Lier Frp.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Statsminister Erna Solberg (H) har ved en rekke anledninger oppfordret alle i Norge til dugnad for å integrere de mange flyktningene som kom til Norge i 2015.

Kunnskap om norsk kultur og språk er nøkkelen til god integrering.

DEN LOKALE DEBATTEN KAN DU FØLGE PÅ FACEBOOK:
DT MENINGER.

Et konkret tiltak kan være: Det å overvære kulturelle innslag som teaterforestillinger, dukketeater, diktopplesninger gir de nyankomne innsikt i god norsk kultur og språk, eksempelvis «Et dukkehjem» av Henrik Ibsen. En dramatisering av Camilla Colletts «Amtmannens døtre» og nyere teaterstykker vil få fram viktigheten av likestilling mellom kjønnene i Norge. Torbjørn Egners barneteater vil være morsomt og utviklende for flyktningbarna.

Høsten 2015 ble det innviet en kulturscene i Lierbyen i tilknytning til nye Hegg skole. Her er det mange gode forestillinger. Men som forventet er besøkstallene fortsatt altfor lave.

LES OGSÅ: Trist og virkelighetsfjernt av Det Islamske Kultursenter

Dette på grunn av beliggenhet nære Drammen, Asker og Oslo med de innarbeidede og omfattende kulturtilbudene der. Dersom det ble etablert en ordning med at usolgte billetter ble tildelt gratis til flyktninger, vil integreringen bli fremmet, norsk kultur bli styrket, flyktningene i Lier vil få en positiv opplevelse og besøkstallene på Lier kulturscene vil bli høyere. Det bør være pliktig oppmøte for flyktningene som får tildelt billetter.

Lier kommune arrangerte 27. oktober 2015 et stort møte om frivillighet og flyktninger.

LES OGSÅ: Bidrar DT til integrering og inkludering eller segregering og parallellsamfunn?

Her var det mange gode og konstruktive innspill fra de ca. 30 fremmøte fra frivillige organisasjoner. Det er et berettiget spørsmål å etterlyse hvor det blitt av denne frivilligheten som skulle hjelpe flyktningene nå i juli 2016. Det å si ja til bosetting av flyktninger innebærer å påta seg et stort ansvar for mange år fremover.

Flyktningenes behov for hjelp til integrering blir ikke borte selv om media nå synes å ha glemt flyktningene.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Nå er det eksamen for vikaren

* Vårt felles ansvar for vern av drikkevannskildene

* Skal Øvre Eiker virkelig fjernstyres fra Drammen?
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken