Svar til Lasse Haugen og Asgeir Osnes

SVARER OM KRISTENDOM OG SKOLE: Nedre Eiker Frps Kristin Gerde.

SVARER OM KRISTENDOM OG SKOLE: Nedre Eiker Frps Kristin Gerde.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerÅ skrive innlegg som ikke engasjerer kan være kjedelig. Det var derfor gledelig å se at både Asgeir Osnes (20/4) og Lasse Haugen (27/4) har tatt til tastaturet for å svare meg.

Det å lese innholdet i innleggene var derimot ikke fullt så gledelig.

Når Haugen velger å underskrive innlegget sitt som lærer burde han forstå at det tillegger ham et ansvar som forbilde for Drammens Tidendes yngste lesere.

Det er da trist at han velger å bruke ufine og usmakelige hersketeknikker i sitt innlegg.

LES INNLEGGENE KRISTIN GJERDE SVARER PÅ HER:

LASSE HAUGEN: Religionsfaget i skolen skal skape refleksjon og toleranse

ASGEIR OSNES: Religion og religionsutøvelse er en privatsak

Læreren skriver følgende i sitt innlegg: «Viser ditt parti, Kristin, god ivaretakelse av den «kristne kulturarven» idet dere sabler ned mennesker med en annen tro eller opphav?».

Kanskje det burde glede meg at han raserer sin troverdighet som skribent med slike fordomsfulle og usmakelige utsagn, men det gjør det dessverre ikke.

At læreren mener at elevene ikke vet forskjellen på skjærtorsdag og palmesøndag er et godt argument for at kristendomsundervisningen i religionsfaget må opprettholdes som den er.

Læreren etterlyser også kilder på min påstand om at kristendommen er verdens mest forfulgte religion.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Kilden for min påstand er menneskerettighetsorganisasjonen International Society for Human Rights.

Når det kommer til Osnes, så er hele innleggets essens hvordan religion er en privatsak.

Allikevel har han valgt å underskrive med «buddhist», for tilsynelatende å få fram et politisk poeng.

Åpenbart var ikke religion så privat for Osnes når det kom til stykket.

Man kan argumentere til man blir grønn om at religion er en privatsak og at de fleste skoler har barn fra mange religioner. Venstre-representanten må gjerne mene at religion ikke hører hjemme i skolen, men det er heldigvis konsensus om at det er en viktig del av skoleløpet. Religion er essensielt for den store majoriteten av verdens befolkning, og det vil kun skape ignoranse om barn ikke skal lære om religioner i utdanningsløpet sitt.

I innlegget mitt skrev jeg om hvor flott det er at barn med ulik religiøs bakgrunn samles i et felles gudshus for å lære om – i dette tilfelle – påsken.

Dette gjør Osnes om til at jeg ønsker å tvinge muslimske barn til å sitte i en kirke. Om han skriver dette for å forkludre debatten, eller fordi han ikke har lest innlegget mitt, skal jeg ikke spekulere i. Jeg kan allikevel informere politikeren fra det såkalte «skolepartiet», at det allerede i dag er lovfestet for skolene å tilby alternativt opplegg på skolen for barn som av ulike årsaker ikke ønsker å delta i skolegudstjenester. Det er ingen som ønsker å endre den loven, og det framstår feigt av debattanten å legge slike ord i munnen min. Man må kunne være uenige uten å komme med usannheter om hverandre.

Jeg visste mitt innlegg kom til å begeistre de som var enige, og kanskje provosere de som var uenige.

Jeg hadde allikevel håpet på en god debatt, uten løgnaktige påstander og usmakelige karakteristikker av motdebattanten. Debatten om Kristendommens rolle i skolen er svært interessant i seg selv. Det finnes trolig ikke noe fasitsvar, og de to debattantene kunne enkelt forsvart sine standpunkt uten å være usaklige.

Det er ingen som tjener på en grumsete debatt.

FLERE NYHETSSAKER FRA DT.NO:

* Fredrik Høyer vant Komiprisen

* Åpner ny klinikk i Drammen

* Slik skal Oslo-folk sjarmeres til å etablere seg i Drammen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags