Godsets spillerlogistikk

Foto:

Av
DEL

LeserbrevTil og med sesongen 2015 hadde SIF et godt lag. Men så ble halve førsteelleveren solgt. Den eneste erstatningen var M. Keita (Nana resignerte, og Ibrahim trakk seg). Flo følte seg presset sommeren 2016, var på handletur i Sarpsborg 08, kjøpte to spillere: Glesnes for tre millioner (fast på laget i dag) og Tokstad for fem millioner kr. (mye benkesliter). Seinere på høsten kom Ulland Andersen til en god pris for SIF: 750.000 kr. Før sesongen 2017 tegnet Godset kontrakt med en del etablerte spillere (Hauger, Høiland, Jradi, Tagbajumi, Engblom). Det ble for mye pes, for mange misfornøyde spillere, særlig spisser. Skullerud ønsket i utgangspunktet 2 spisser,men la om til en hengende spiss og en spydspiss. Så på sommeren forsvant 3 spisser, og roen senket seg med en sterk høstsesong. Før sesongen 2018 ble Godset forsterket med bl.a. Mos, Pellegrino, L. Sætra. Forventningene var høye, resultatet magert (13. plass). Skullerud trakk seg / måtte gå, Bjørn Petter Ingebrigtsen overtok.

Budsjettet ble økt år for år til tett opp til 100 millioner kr. For 2019: redusert med 7 millioner til 84 m. Før / etter 2015-sesongen ble halve laget solgt til til dels store summer til sammen, et spørsmål om ikke svært gode spillere (Ødegaard, Fossum, Wikheim bl.a.) ble solgt for for små beløp. Men hvor har alle pengene gått? Hva slags avtale har SIF med investorene? Har investorene andeler i spillerne eller eier de noen av dem helt? Dette kan gjelde de mest lovende eller de beste spillerne (salgsobjektene). Sitter Godset igjen med Svarteper? Det er lite åpenhet om disse tingene.

Les også: Ryktebørsen: – Signerer for Strømsgodset om få dager

Spillerstallen:

For høyt alderssnitt. Ubalansert stall i dag: For få midtstoppere, for mange backer. Midtbanen: For like spillere, for liten fysisk kraft. Hvis bruk av tradisjonell Godset-komponering av midtbanen i en tradisjonell SIF-formasjon med 4-3-3, mangler det indreløpere med stor løpskraft. Godset mangler også kanter med fart (Hva med Stenevik?). 2 gode spisser . Mos trenger en spiller ved siden av seg. Godset-stilen er 1 spiss. Et valg: Hva gjør man? Er en noe tilfeldig sammensatt tropp et resultat av innkjøpspolitikken?

Spillerpolitikken i dag

Aldersprofilen på spillerstallen er skjev i dag (litt for mange "eldre" spillere, for få i aldersgruppen 18-24 år).

- Å utvikle unge spillere virker mer som et mantra i dag enn en realitet.
- Å selge gode spillere til utlandet, ikke i Norge, når de er gode nok og klare for det. Dette vil naturlig nok svekke A-laget, og det er vel viktigere å ha et godt lag enn å eksportere for mange spillere.
- Lokal tilhørighet: Mer av dette i 2018, en god tanke, men er spillerne gode nok?

Innkjøpspolitikken har vært å få tak i billige spillere, gjerne kontraktsløse spillere. Det er økonomisk smart, men resultatet kan lett bli en noe tilfeldig sammensatt spillertropp, hvor prisen avgjør, ikke hvilke roller som skal fylles i laget / stallen. Rekrutteringen av enkelte spillere kan virke tilfeldig, noe styrt av bekjentskaper fra før, f.eks. Rubio (Foyston i Djurgården), Hove (fra Flos miljø i Sogn / Sogndal), Michelson og Stenevik (G-19-landslaget med Wibe Lund som assistent).

Speiderrollen: BP skulle opprinnelig ha den, men ble hovedtrener. Har noen overtatt? Neppe, virker ikke sånn. Andre klubber har nettverk, så trenerne slipper å ta den oppgaven.

Godset har et stort forbedringspotensial her: Finne spillere i Norden, spesielt Island har mange gode og rimelige spillere. Også i Norge finnes det mange talenter hvis man søker etter spillere i Obos- og PostNordligaen uten for store kostnader.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags