I november 2013 vant vi hele dritten. Nå skal vi ikke være redde for Kristiansund

Av
DEL

MeningerNovember 2013. Det er lenge siden nå. Siden den gang har jeg rukket å få meg ny kjæreste og lagt på meg 10 kilo. På den tiden har Strømsgodset skifta trener fem ganger.

I november 2013 vant vi hele dritten. Tippeligaen som det het den gangen.

Hadde vi bare klart å samle like mange på stadion annenhver helg, som den novemberkvelden vi fylte hele Bragernes Torg, hadde vi vært en annen klubb. Det var noe med det laget der. Ola Kamara, Stefan Johansen, Storflor, Kovacs og Vilsvik.

Vilsvik er her jo ennå. Han har ikke lagt på seg ett eneste kilo. Tenk det.

Det var mye det laget hadde. Mange kvaliteter, men det var én ting jeg elska dem for mer enn noe annet. En ting ved dem som gjorde det ekstra deilig å se på dem. Det var mot. De var modige. De ville ha mer.

Ola kom hjem i sommervinduet og scoret i nesten hver kamp. Stefan var best i Norge og Storflor var, som vanlig, assistkonge.

Hvis et lag ikke er modig, så merker publikum det. Hvis midtbanespillere bare spiller trygge pasninger sideveis fordi de ikke vil drite seg ut, så merker publikum det. Når løp ikke fullføres i boks og når det ikke er bevegelse rundt spilleren som har ball, så merker publikum det.

Nå er vi langt nede. Alt kan ryke. Vi har vært for dårlige. Tatt for lite poeng. Blitt redde for å feile når vi har tatt ledelsen og gitt fra oss initiativ. Det er det motsatte av å være modig.

Men mot Brann forrige søndag, tenkte jeg på 2013-laget. Vi hadde en sjuk mann på linja. Spillere som løp, som ville noe og som fikk seg et litt ufortjent 1-0 mål fordi Brann hadde vært best til da.

Eller kanskje det ikke var ufortjent?

Kanskje det var fordi Stengel var modig nok til å prøve å slå en krevende og perfekt vektet pasning i bakrom. Kanskje det var det fordi Moses Mawa var modig nok til at han kjørte på i retning mål, vendte bort Acosta og bare satte den!

De var modige, og de fortsatte! Til det sto 6-0.

Så jeg synes ikke vi skal være redde for Kristiansund, fordi motet er tilbake i klubben. Da trenger vi ikke være redd for noen ting, i hvert fall ikke vind og regn i Kristiansund.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags