Grønn Ungdom ønsker seg faktasensur

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDen 9. juni skrev Christine Evjen, leder av Grønn Ungdom i Oslo,  i Aftenposten om viktigheten av god psykisk helse hos ungdom. Hun mener at opplysning om kaloriinnhold er skadelig for unges psyke, men hun unnlater å nevne hvor viktig det er med kunnskap når det kommer til gode matvalg.

Jeg vil berømme leverandørene som viser kundene kalorinivået i sine produkter, nettopp fordi det hjelper meg som forbruker med å finne riktig produkt. Jeg har selv tatt meg selv i å se på pakken etter kaloriinnholdet, men ikke med et nedlatende syn på mine egne valg, men heller for å kunne ta riktige og gode kostholds valg.

Det å gjøre det vanskeligere for kunden å finne info om ernæringsnivået er å ta ti skritt tilbake, når vi i stedet burde ta ti skritt fram. Vi i Frp mener retusjering av fakta ikke er klokt, men det å innlemme mer psykisk helse i skolen samt det å ha et bedret psykisk helsevern er et riktig skritt i kampen mot dårlig psykisk helse og selvbilde blant unge.

Frp ser viktigheten av en god psykisk helse i en stressende hverdag, og derfor foreslår vi i statsbudsjettet for 2019 å øke tilskuddsordningen for psykisk helse med mange millioner. I tillegg til økningen styrker vi elevenes eneste tilkobling til helsevesenet i skolen, nemlig helsesykepleierne. Helsesykepleierne bør ha en større rolle i elevenes skolehverdag rett og slett fordi de har god kompetanse og kan hjelpe unge som sliter og avdekke problemer tidligere.

I innlegget skrev Evjen at fakta om ernæringsinnholdet er «et folkehelseproblem», noe som på ingen måte er tilfelle. Vi i Frp vil si at uvitenhet er et folkehelseproblem, og at vi må jobbe mot en fremtid hvor alle deler av befolkningen er kapable til å ta gode ernæringsvalg selv. Jeg ser hva Evjen prøver å formidle videre til offentligheten og det er en god tanke, men tiltak som gjør det vanskeligere for folk flest å ta gode kostholdsvalg er ikke riktig vei å gå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags