Gå til sidens hovedinnhold

Ord og avstand

Artikkelen er over 5 år gammel

Mens ene parten opplever «god dialog», opplever den andre parten at de aldri har hatt noe å snakke om.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Hva er egentlig en «prosess»? Og hva er en «god dialog»?

De ulike virkelighetsoppfatningene fra tomtesamtalen om Brakerøya er som hentet fra en dårlig scene på et familievernkontor.

LES OGSÅ: Nytt sykehus: Gå for Brakerøya!

Selv om to mennesker har delt både hus og liv i årevis, kan virkeligheten deres se veldig forskjellig ut. Representantene for Eie 1, som eier ABB-tomten på Brakerøya, og Vestre Viken/Helse Sør-Øst har bare delt møtebord i noen minutter, men de har allikevel rukket å havne i hver sin virkelighet.

I Vestre Vikens styremøte mandag sa administrerende direktør Nils-Fr. Wisløff  at det er en «prosess mot de fire aktuelle eierne av sykehustomta på Brakerøya».

LES OGSÅ: Fagmiljøenes mening må høres

Omtrent samtidig tok Drammens Tidende en telefon til Eie 1. Styreleder Per Bomann-Larsen kunne fortelle at de ikke hadde hatt noe å snakke med helsebyråkratiet om siden 11. november i fjor: «Vi avsluttet enkelt og greit møtet, og sa at fra vår side er ekspropriasjon løsningen».

Hellik Teigen er en bedrift som gjenvinner jern og metall på Brakerøya. I et møte i mars gjorde Teigens styreleder det klart at de ikke hadde en kvadratmeter tomt å avse.

LES OGSÅ: Et unisont nei til Bragernes

11. april i år sa Wisløff i DT at «vi har en god dialog med alle tomteeierne».

Den samme Wisløff advarte allerede i juni i fjor om at forhandlingene med den største private tomteeieren, Eie 1, kom til å bli tøffe.

LES OGSÅ: Nei til sykehus på «stylter»

Ingen private eiere har lyst til å gi bort verdifulle tomter for småpenger. Eie 1, med Per Bomann-Larsen i spissen, er en norsk eiendomsutvikler med mye erfaring i styrerommene. Når Bomann-Larsen karakteriserer helsetoppene som «klønete» og lite seriøse, må det gjøre litt vondt.

All den tid direktør Wisløff velger å svare på påstandene fra Eie 1 med «ingen kommentar», er det vanskelig å forstå hvordan dette ser ut fra helse-Norges side.

LES OGSÅ: Hva er galt med Ytterkollen?

Samtidig er det verdt å huske på at det er svært vanskelig for offentlig ansatte ledere, som representerer AS Norge, å gå ut og svare på slike beskyldninger. Nils. Fr. Wisløff ville ikke kommentere Per Bomann- Larsens virkelighetsbeskrivelse mandag.

Han erkjente imidlertid at ordet «dialog var upresist». Wisløffs lave presisjonsnivå i en så følsom sak er underlig – og egnet til å villede.

LES OGSÅ: Lirke og lure

At Eie 1 følte seg provosert, vet vi jo nå. Wisløffs uttalelser i media var definitivt ingen invitasjon til forhandlingsbordet. Det var ingen dialog. Bare kontakt mellom advokater. Et sikkert tegn på at det har kladdet seg til, enten du befinner deg i næringslivet eller i samlivsbransjen.

At det skulle bli vanskelig skjønte alle.

At partene befant seg i to så forskjellige verdener, har kostet tid og penger. Både offentlige og private. I virkelighetens verden er det enda en dårlig nyhet fra sykehuskretser.

Nå venter vi i spenning på den gode.

SISTE FRA KARIANNE BRAATHEN:

* De som henger og slenger

* Bydelsvennen

* Trolltemming i fotballen

Kommentarer til denne saken