Høyre vil at alle barn og unge i Drammen skal kunne være med på en fritidsaktivitet

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er i dag mange barn og unge som ikke deltar i fritidsaktiviteter. Det å stå utenfor slike fellesskap med jevnaldrende er noe mange barn opplever som vanskelig.

I 2019 startet utprøvingen med fritidskortordninger i Arendal og Vadsø, og fra høsten 2020 har ytterligere 10 kommuner blitt med i prøveprosjektet.

Drammen kommune søkte om og bli en pilotkommune i 2020, men søknaden ble avslått. I et brev til kommunen datert 15. april i år gir Bufdir avslag på søknaden fra Drammen kommune.

I brevet begrunnes avslaget med at det var begrensede midler, og at direktoratet hadde satt sammen et utvalg av kommuner som er i samsvar med prioriteringene i utlysningen.

Noe av det som ble etterspurt var detaljert informasjon om egenfinansiering. Kommunen hadde ikke mulighet til dette på det gitte tidspunktet.

Regjeringen har nå foreslått at utprøvingen videreføres og utvides til flere kommuner. Regjeringen foreslår at det i 2021 settes av ytterligere 120 mill. kroner til å videreføre og utvide prøveprosjektet med en nasjonal fritidskortordning i 2021. Slik kan enda flere barn ha mulighet til å delta på fritidsaktiviteter, uavhengig av foreldrenes økonomi.

Nå blir det viktig at Drammen kommune kommer opp med en god søknad og avklarer hva som må til, slik at vi blir en kommune som kommer inn i denne ordningen.

Vi i Høyre vil fremmer forslag i hovedutvalget på onsdag om ny søknad og prioritere dette i budsjettet. Målet er at alle i Drammen skal ha mulighet til og være med på en aktivitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken