Gå til sidens hovedinnhold

Demokratiet og verden er i brann

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne voldsbølgen som pågår rundt omkring i verden gjør meg forbannet.

Det som gjør meg mest forbannet er når det i går utover barn.

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ FACEBOOK: DT MENINGER.

Denne volden er avlet fram av syke mennesker som er hjernevasket. Det er bare å se på terroraksjonene som utspiller seg i Europa, Midtøsten og andre steder i verden.

Vi må sørge for at utviklingsland og menneskene som er på flukt i sitt eget land får søkt asyl andre steder i verden og at de som er igjen får et tilbud om økonomisk frihet.

LES OGSÅ: Strengere straff for fremmedkrigere

Økonomiske frihet starter med utdanning, demokratibygging, likestilling for menneskerettigheter og frihet for tro og livssyn. Bare slik kan mennesker lære å tenke og være kritiske selv og ta del i den økonomiske- og teknologiske utviklingen.

Vi må erkjenne at vi står foran store utfordringer når det gjelder å hjelpe disse menneskene slik at de får trygge og gode liv akkurat som vi har her hjemme.

LES OGSÅ: Reis til Tyrkia!

Politisk uro er det verste et land, en region og verden kan oppleve. Verden er blitt mindre og vi er mer avhengige av hverandre enn noen gang tidligere. Hvorfor skal ikke alle få muligheten til å delta i den positive utviklingen som skaper gode og trygge samfunn?

Det er mulig å ha to tanker i hodet samtidig. Vi skal hjelpe dem som er her i Norge og vi skal hjelpe dem vi best kan hjelpe der de er.

LES OGSÅ: Slutt å be!

Den største og mest langsiktige økonomiske nytten for de landene som er midt opp i denne krigen er å hjelpe dem i hjemlandet. Folket i krigsherjede områder er nødt til å bygge opp infrastrukturen og samfunnet igjen.

Med en slik stabilitet vil det være mulig på å bygge opp den økonomiske grunnmuren for at områdene i Midtøsten igjen kan vokse med kunnskap og teknologi.

LES OGSÅ: Vi er Heimevernet - alltid klar

Splitt og hersk er taktikken til enkelte grupperinger, partier og enkeltindivider fordi de ikke har noen løsninger i det hele tatt. Alt handler om kortsiktig profitt som gir dem medvind her og nå. Det ironiske er at denne splitt-  og hersk-taktikken styrker terroristene.

Vi er nødt til være inkluderende og våkne, vi må se menneskene rundt oss og bry oss.

LES OGSÅ: Radikalisering av unge

En partikollega av meg beskrev det slik: «Europa og demokratiet må vernes og det nytter nok ikke med «koseprat» og hyggelige «salong-diskusjoner ". Vi må få disse menneskene på rett vei igjen nå og vi må gå fra ord til handling.

Det er på tide at du og jeg står samlet som medmennesker opp mot disse psykopatene og sier at nok er nok. Verden trenger et lys i tunnelen.

Nelson Mandela skal ha sagt det slik:

«Hvis du vil inngå fred med din fiende, må du arbeide sammen med din fiende. Da vil han bli din partner.»

FLERE AKTUELLE DEBATTINNLEGG:

* Skal vi være redd for tyver fra hovedstaden nå?

* Hva er kulturens svar på kunstgresset?

* Når den helhetlige forståelse mangler

Kommentarer til denne saken