Hvorfor er det slik at arbeidsgivere velger Hansen i stedet for Hassan?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvorfor er det slik at arbeidsgiver velger Hansen i stedet for Hassan? Hassan har en mastergrad, mens Hansen har en tante som i høyest grad jobber innenfor det begge har søkt stilling om. Hansen er ikke kvalifisert på noen måte, mens Hassan nærmest er overkvalifisert.

Hvorfor er det kun Bjørnar Moxnes (i partiet Rødt) som kjemper for Hassan og hans rettigheter, mens Sylvi Listhaug nærmest vil hvitvaske Hassan. Jeg kjemper for Hassan, sier Erna Solberg, og blunker til Siv Jensen. Kan kulturforskjeller være svaret på hvorfor de fleste foretrekker Hansen i stedet for Hassan i arbeidsmarkedet? Men arbeidsmessig, hva er forskjellene mellom Hansen og Hassan. Hva er årsaken til at Hassan er et avvik i arbeidsmarkedet.

Ali så seg nødt til å bytte navn til Jonas, og da ble søknadene mye mer velkomne, helt til han møtte opp til intervjuet. Så la oss be for at Abid Raja jobber for en endring på dette, og ikke blir opptatt av å skaffe skattekutt for de rike for å få en hytte i gjengjeld som hans kollega en gang gjorde.

Hvorfor skal i det hele tatt Ali selv finne på strategier for å unngå å bli forskjellsbehandlet. Politikere skriker ut for å integrere Hassan og Ali, men ser ikke at Hansen og hans tante ikke er villig til å samarbeide. For at integreringen skal lykkes må det gå begge veier. På lik måte som Hassan må håndhilse med Hansens tante, må Hansen forstå at Hassans søster jobber med sin hijab på og ikke tar den av.

Til slutt sitter Hassan med en master og viser den til sin veileder på Na., Veileder sier ikke noe annet enn at i denne kommunen er det en tendens for at arbeidsgivere ikke velger en med en utenlandsk bakgrunn og navn.

Hvorfor er det største spørsmålet Hassan stiller til alle, men ingen har noe svar på eller forklaring til, hvorfor han er upopulær i arbeidsmarkedet. Dette er et spørsmål arbeidsgivere og politikere har svar på, men ingen tør å røpe.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken