Langt over streken, Knudsen

Foto:

Av
DEL

LeserbrevUlf Erik Knudsen (Frp) presterte å si fra bystyrets talerstol at innvandrerkvinner ikke lar seg integrere da de gjerne går gravide i femten år.
 

Ofte er det slik at vi som kritiserer Frps retorikk får høre tilbake at ”det må være lov å være uenig i den innvandringspolitikken som råder her i landet” eller ”man blir ikke rasist av å mene at man ikke ønsker flere innvandrere hit.”

Nei man blir ikke det, og det er helt greit å ha en åpen og fordomsfri debatt om hvor mange innvandrer vi skal motta og hvordan disse bør integreres i samfunnet. Det er også legitimt å mene at Norge bør ta imot færre asylsøkere enn idag.

Jeg forbeholder meg derimot retten å være uenig og synes holdningen er både navlebeskuende og egoistisk. Men meningen er legitim.

Jeg er for en åpen, inkluderende, fordomsfri debatt om antall innvandrere, integrering og hvor stort ansvar Norge som et av verdens rikeste land skal ta for mennesker på flukt. Jeg ønsker en debatt bygget på fakta og ikke fryktretorikk eller fordommer hjertelig velkommen.

Frp etterlyser ofte en åpen innvandringsdebatt.

Men gang på gang så ser vi at Frp pisser på denne debatten selv.

Den største trusselen mot en fordomsfri innvandringsdebatt er det faktisk Fremskrittspartiet selv som står for.

Gang på gang, med jevne mellomrom, skjærer debatten ut. Det er stort sett Frp selv som skjærer ut med nye ”på kanten utsagn”.

Hvorfor? Har man ikke nok saklige argumenter? Tror man at man må skape unødvendig frykt for å vinne folks stemmer?

Fakta er at fødselsoverskuddet blant innvandrerkvinner er marginalt høyere enn norske og forskjellen faller over tid etter lengre botid i Norge. Ifølge SSB.

Det er neppe mange som er ”gravide i femten år” –det er en hårreisende forenkling.

Knudsen sin uttalelsen er langt over streken og jeg ber han offentlig beklage av respekt for store deler av Drammens befolkning. Hansken er kastet Knudsen. Kommer det en beklagelse?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags