Norge skal ikke havne i samme felle som Sverige

STRENGERE MED FRP: «Norge har en strengere praksis enn resten av Europa, og langt færre irakere og afghanere som søker asyl i Norge får opphold her enn de europeiske landene for øvrig», skriver Cathrine Løwer Dahlsquist, Buskerud FpU og Nedre Eiker Frp.

STRENGERE MED FRP: «Norge har en strengere praksis enn resten av Europa, og langt færre irakere og afghanere som søker asyl i Norge får opphold her enn de europeiske landene for øvrig», skriver Cathrine Løwer Dahlsquist, Buskerud FpU og Nedre Eiker Frp. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerMed Sylvi Listhaug og Helge André Njåstad i spissen har Frp fått stort gjennomslag for en streng og rettferdig innvandringspolitikk, og ute i verden har det blitt oppfattet signaler om at det er vanskelig å få opphold i Norge.

Det gjør at vi nå har kontroll over asylankomstene.

DU KAN FØLGE DT-DEBATTEN PÅ FACEBOOK.

Norge har en strengere praksis enn resten av Europa, og langt færre irakere og afghanere som søker asyl i Norge får opphold her enn de europeiske landene for øvrig. Dette er viktig for å ta vare på velferdssamfunnet som også skal omfavne de som trenger beskyttelse i Norge. Dette ville vi ikke klart på sikt om vi hadde havnet i samme felle som Sverige.

Fra januar til og med juli i år fikk kun 10 prosent av irakere og 25 prosent av afghanerne innvilget asyl i Norge. Dette er en markant nedgang fra i fjor.

LES OGSÅ: Uvitenhet om niqab og burka

Årsaken til at så få Irakere og afghanere får opphold i Norge, er at UDI har endret praksis da store deler av Irak og hele Afghanistan nå regnes som trygge. Det viser at Frps tydelige signaler om en strengere asylpolitikk også har blitt oppfattet innenlands.

For Frp er det viktig å ha en restriktiv asylpolitikk for å ha kontroll på asylankomstene og for å ha ressurser til å integrere de som har fått opphold i Norge.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* «Frps lovnader har ikke vært annet enn en stor bløff»

* Næringslivets beskjed til ungdom er helt klar: Velg realfag. Bli ingeniør.

* Werp må slite for fire nye år

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags