Jeg mistet nylig min sønn i overdose. Men hvor ble det av markeringen av verdens overdosedag?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den 31. august var det verdens overdosedag. I Norge blir den markert i både større og mindre byer. Mellom 260 og 280 mennesker dør av overdose årlig i Norge. Vi ligger dermed høyt oppe sammenlignet med andre land i verden.

Jeg har nylig mistet min sønn i overdose, og hadde svært lyst til å være med på markeringen av denne dagen. Dette også mye grunnet store mangler innen psykiatrien i Norge.

Tidligere år har denne dagen ofte blitt markert på torget eller i en kirke i Drammen. Men grunnet koronaviruset ble det bestemt at markeringen skulle deles opp på flere steder. Blant andre Kirkens Bymisjon i Engene og Rusakutt som står oppført med adresse Øvre Strandgate.

Markeringen var satt til mellom klokken 12.00 og 14.00. Jeg gikk derfor til Kirkens Bymisjon først. De beklaget at det ikke var noen markering der. Ingen hadde villet ta ansvaret med å arrangere noe grunnet koronaviruset. De henviste meg videre til Rusakutt, som de mente hadde adresse Øvre Storgate 2. Jeg gikk til den adressen, der var det en ansatt som ikke hadde hørt om noen markering. Hun mente Rusakutt lå i Hauges gate. Jeg gikk videre dit. Der hang det lapp på døra at kontoret var stengt. Men man kunne ringe et telefonnummer som var opplyst der.

Telefonnummeret førte til vaktrommet på avdeling for rus og avhengighet (ARA). Der mente de at Rusakutt lå i Øvre Strandgate 11. Jeg gikk videre dit. Der hang det lapp på døra at de hadde flyttet til Energihuset, som ligger i Nedre Storgate. Da gikk turen videre dit. Der hang det en ny lapp med beskjed om at de ikke hadde åpnet kontoret enda.

Da ga jeg opp. Det er jo egentlig helt idiotisk alt sammen. Jeg har snakket med andre som ønsket å være med på markeringer i andre byer. Og det er flere byer som har arrangert minnemarkeringen i blant annet kirker og parker.

Jeg må si jeg er svært skuffet over den fraværende markeringen i Drammen kommune. Kommunen hadde heller ikke noe om minnemarkeringen på sin nettside. Noe de andre kommunene haddeannonsert både på kommunesiden sin og i lokalavisen.

Vi har bodd i Drammen et par år, men jeg er faktisk blitt litt skremt av mange ting i denne byen som jeg egentlig trodde var en enkel match for en kommune.

Hva eksempelvis med fattigdommen i Drammen. Den er jo enorm.

Andre innlegg om rus:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags