Jeg utfordrer fedre, sønner, brødre og alle mannfolk til å lage frokost hver dag til korona-lockdown er over

Av
DEL

LeserbrevVi er en i spesiell situasjon, alle skoler er stengt og barna skal være hjemme i de kommende ukene. Normalt ville det være en gledelig nyhet, da kunne man reise ut med familien, til hytta eller til utlandet.

Dette pleier å være noen dager man gleder seg til. Slik er det ikke denne gangen, hele familien skal være hjemme i en lockdown, det vil si minst mulig kontakt med andre enn husstanden. Dette for å begrense spredningen av korona-viruset. Dette er en plikt vi må ta på største alvor, da dette er med på å redde liv. Det kan hende man selv ikke er i en risikogruppe, men vi må bidra til at færrest mulig blir syke av det.

Da er neste spørsmål hvordan skal vi komme oss igjennom denne perioden? Noe i meg sier at dette kommer til å bli en kjedelig og utfordrende tid, med korona-nyheter på meg og masse PlayStation på barna. Dette vil gå litt på nervene etter noen dager.

Jeg tenker at vi bør bruke tiden til å gjøre noe godt for familien og oss selv. Alle i det pakistansk miljøet vet at våre mødre, søstre og ektefeller har skjemt oss bort med å lage god mat til oss. Vi er verdens heldigste folk for den gaven de gir oss hver dag, selv om vi stort sett ikke innrømmer det.

Derfor utfordrer jeg fedre, sønner, brødre og alle mannfolk til å lage nashta(frokost) hver dag til denne korona lockdown er over.

Det er greit å få hjelp av youtube og vi kan bruke «ring en kone» hvis man sitter fast. Jeg har startet denne utfordringen med Halwa poori. De som googler dette vil finne at dette er en tradisjonsrik frokost for alle som kommer sør-asia, særlig vi som er fra Punjab området. Halwa poori består av et stekt brød (poori), servert med halwa og karriretter blandet med kikerter (chana).

Det er første gang i mitt liv på 42 år at jeg lager «Halwa Poori». Jeg vet at dette er ikke noe å være stolt av, men det er bedre å lage det nå, enn aldri.

Resultatet ble bedre enn forventet. Halwa ble perfekt(?), men poori ble nok litt for sprø. Jeg måtte få litt hjelp fra youtube og brukte «ring en kone»-muligheten.

Hvem er med på utfordringen med å lage «nashta» (frokost) for familien i hele korona-perioden?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags