Når du er født i et land du kun bodde de to første årene i ditt liv i og vært på vandring resten av livet er det vanskelig å ha nasjonalfølelse til ett land, og utelukke de andre du har vært en del av. 

Du er oppvokst i Norge og føler deg stort sett norsk, men plutselig havner du i ei lite bygd hvor du blir sett ned på, latterliggjort og blir snakket engelsk til om trafikkreglene fordi folk tror du er fersk i Norge. Alt på grunn av hijaben du fortsatt har på hodet.

Sjokket kommer når du svarer dem på norsk, men denne gangen snakker du samme dialekt som vedkommende har. Du ser de hever øyenbrynene og får hakeslepp, overrasket over at du kan språket deres. Plutselig begynner de å rødme for deretter beklage og forsvinne ... der og da forsvant hensikten med å forklare trafikkregelen til den «nye» slurvete innvandreren.

Å være muslimsk jente i Norge er ikke lett når du desperat prøver å finne den vennegjengen som faktisk aksepterer deg for den du er, og inkluderer deg i deres arrangementer selv om du står over skinkepizzaen på bursdagen eller velger å være edruruss hele russeperioden.

Det er vanskelig å være muslimsk jente i Norge når du søker om å ha en sommerjobb, men plutselig under intervjuet får du beskjed om enten å ta av hodeplagget i jobbeperioden, ellers får du ikke jobben. Desperat spør du: «men hvorfor?»

Svaret du får er «det er slik uniformsreglementet vårt er, dessverre». Oppgitt går du hjem. Det brenner i brystet og spørsmålet svever rundt i hodet: Ble du ikke diskriminert nå?

Det er vanskelig å være muslim i Norge når du elsker julehøytiden og feirer julen med tanke på mangfold og vennskap. Du tenker at nå må jeg få lov til å få være en del av julen for den handler om fellesskap og mangfold, men når du står i køen ved kassa i butikken hører du kassadama si «god jul» til alle som går ut. Ivrig venter du på at hun skal si det samme til deg, men hun blir stille når hun plutselig ser at du er muslim. Eller når naboen står og stirrer på julepynten du har i hagen og overrasket trekker på skuldrene som om du bare ikke passer til å pynte huset ditt i juleperioden.

Du vet aldri hvor mye det skal til for å bli norsk. Du kan språket flytende, men det holder ikke.

Om du hadde vært blond, men ikke snakker flytende er du heller ikke norsk. Du elsker brunost, og å stå på ski, men er du muslim da er du i hvert fall ikke norsk.