Gå til sidens hovedinnhold

Tåreperlene

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ifølge en nydelig legende var den gamle Efraim en av gjeterne på Betlehemsmarkene. Etter å ha hørt engelens budskap om det nyfødte barnet skyndte han seg mot Betlehem, men han nådde bare til byporten. Der sank han om og kom seg ikke videre. Men Gud hentet Efraims to klare, frosne tårer til sin himmel, og tårene ble til to perler. Så ble han kalt inn til Gud og fikk lov å se i tåreperlene. Gjennom dem så han mor og barn i stallen i Betlehem. Gud sa til ham: «Du ser det, fordi du har sett det gjennom tårer. Tårer speiler himmel og jord, og ingen ser så klart som den som ser gjennom tårer.»

Man kan blendes av tårer og ikke se noe, men man kan også oppleve å få et klarsyn som sjelden ellers gjennom tårer. Tårer kan vise seg å bli en gave.

Menneskelivet rommer store kontraster. Glede og sorg, lykke og smerte, håp og fortvilelse, fødsel og død. Dette er våre følgesvenner gjennom livet. I juleevangeliet møter vi dem alle, og i denne verdenslitteraturens største perle av en fortelling er det rom også for ditt og mitt liv.

Mange har opplevd at det er nettopp i de tyngste stundene, og når tårene presser seg på, at Gud er oss nærmest. Alt blir ikke nødvendigvis så mye lettere i livet for den som tror, men hun vet hvor hun kan gå med det hun bærer på.

Jesu fødsel tente et lys i verdens mørke. Et lys som mørkets makter ikke kan overvinne. Et lys som stråler like inn i de mørkeste avkroker.

Kommentarer til denne saken