Hungersnøden kan selvsagt overvinnes

SVARER OM HUNGERSNØD: Vilde I. H. Håvardsrud,  talsperson Grønn Ungdom Buskerud, svarer Kjell Buene i dette innlegget.

SVARER OM HUNGERSNØD: Vilde I. H. Håvardsrud, talsperson Grønn Ungdom Buskerud, svarer Kjell Buene i dette innlegget.

Av
DEL

MeningerI Drammens Tidende 6. november skriver Kjell Buene at Hungersnøden kan bekjempes. Det er jeg helt enig i, og jo en av måten å få til det på er nettopp ved å satse fornybart og utfase den enormt dyre oljeindustrien som kun de med penger har muligheten til høste godene av, mens de fattige ikke får energi og verden som helhet forurenses.

Tørke og annet ekstremvær er en av de aller største årsakene til matmangel, punktum.

Selv om klimaet og tørkeproblematikken er en av grunnene til de nåværende sultkatastrofene, er det som du sier flere årsaker til sultkatastrofer, noe vi også nevner i vårt foregående innlegg. Du ser blant annet på vannmangelen i verden som en årsak. Det er et kjempeproblem og muligheten til å gjøre saltvann om til ferskvann er noe industrien bør se på så vi kan få bukt med vannmangel og forurenset drikkevann. Her er en reell mulighet for norsk olje og gass til å gå over til en industri verden har behov for og som vår kunnskap om konstruksjoner til sjøs kan komme til rette. Havforsøpling og forurensning må også oljeindustrien ta sin del av skylden for og være med på opprydningen av.

Vannmangel i kombinasjon med tørke er et dårlig utgangspunkt for dem som lever i varmere strøk.

Du sier også at det må sees på hvordan vi kan hindre at folk blir terrorisert og lider av blant annet sultmangel som følge av dette. Enda noe vi kan være enige om. Norge bidrar til masse konflikter ved både å selge våpen, investere vårt massive oljefond i våpen, samt vi deltar i konflikter og kriger når vi heller burde satset på fred og forsoning. Disse konfliktene er i tillegg sjeldent oppe til debatt i Stortinget og gjennom media før vi allerede er involverte som nasjon.

Det fører til undergravning av demokratiet vårt og det skaper hungersnød og dermed flyktningstrømmer som ender i Europa og til slutt her i Norge. Her har vi en stor mulighet til å prøve og hindre konflikter ikke bidra til at de blir større.

Så alt i alt Buene jeg tror vi er ganske enige, vi kan ende hungersnøden i verden. Men for å få det til må vi stå hardt på kravene våre som samfunn og husker på alle de ulike faktorene som spiller inn.

Klimaendringene er en av disse faktorene og gjør ikke sultproblemet mindre men større, derfor må vi ta vare på klimaet som et viktig virkemiddel i kampen mot hungersnøden.

LES OGSÅ: Politikerne svarer bonde Anders Hørthe

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags