Usaklig om Øvre Eiker og Drammen

FEILAKTIG: Mangeårig Høyre-politiker i Drammen, Haakon Fossen, er oppgitt over en kronikk i DT forfattet av seks eikværinger:  «Dessverre er store deler av deres angrep på Drammen totalt feilaktig og misvisende».

FEILAKTIG: Mangeårig Høyre-politiker i Drammen, Haakon Fossen, er oppgitt over en kronikk i DT forfattet av seks eikværinger: «Dessverre er store deler av deres angrep på Drammen totalt feilaktig og misvisende». Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Innbyggerne i Øvre Eiker kan mene hva de vil om kommunen skal fortsette alene eller om den skal slå seg sammen med en eller flere av nabokommunene. Her vil det være delte meninger og ulike oppfatninger om fordeler og ulemper.

Heldigvis er det sjelden å se et like usaklig innlegg i denne diskusjonen som kom i dt.no meninger på lørdag 30. juli.

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ FACEBOOK: DT MENINGER.

Her skriver seks menn fra Øvre Eiker en begrunnelse for at de ønsker at kommunen skal fortsette alene – og i hvert fall ikke gå sammen med Drammen.

Dessverre er store deler av deres angrep på Drammen totalt feilaktig og misvisende.

LES MER: Øvre Eikers utfordringer

Toppen er valg av tomt for det nye sykehuset i Helse Vestre Viken, hvor valget av Brakerøya tilskrives Drammen kommune.  Rart at ingen av de seks innsenderne har forstått at det er Vestre Viken som foreslår tomt, og at Drammen kommune ikke har noe med dette valget å gjøre.

Også rart at de ikke husker litt tilbake da Gullaug i Lier var valgt som tomt – noe Drammen kommune godtok.

LES MER: Hvor er Øvre Eiker om 30 år?

Når dette alternativet ble forlatt (ingen vet visst hvorfor...)- ble tomten for dagens sykehus lansert av Vestre Viken. Deretter ble det Brakerøya – som er fulgt opp i Helse Sørøst, og senere bekreftet av helseminister Høie.

Rart også at denne tomten er «totalt uegnet på alle måter»  – er helsemyndighetene helt på jordet, eller er det sekstetten fra Øvre Eiker som er på ville veier?

LES MER: Region-sirkuset

Det er heller ikke riktig at Drammen kommune «i alle år har prøvd å styre sine nabokommuner». Selv har jeg fulgt godt med i drammenspolitikken siden 1971 – og har vært medlem av bystyret i 24 av disse årene. Jeg har aldri opplevd noe forsøk på å «styre nabokommunene».  Jeg har vondt for å se hvordan en kommune skulle kunne styre sine naboer  –kanskje sekstetten vet hvordan?

Det har heller aldri vært noe vedtak i Drammen om «ville ta Lierstranda fra Lier kommune».

LES MER: Øvre Eiker og kommunereformen

Tvert imot har kommunestyrene i både Lier og Drammen vedtatt å samarbeide om utviklingen av Lierstranda, som ligge i begge kommunene, og hvor det nye sykehuset vil bli en meget viktig faktor for videre utvikling av området.

Folk fra Øvre Eiker kan som sagt få mene hva de vil om sin kommunes fremtid – men vi andre må kunne forlange at de holder seg til sannheten og ikke bringer fram rent tøv i angrep på andre kommuner.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Den som venter på noe godt...

* Arbeiderpartiet går på egen bløff

* Skogers høyeste topp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags