Konnerudutbyggingen: Er det politikernes jobb å gi utbyggere høyere fortjeneste?

Av
DEL

LeserbrevDet er et vedtak om at det ikke skal bygges ut på Konnerud før det kommer ny vei. At bystyret nå gir tillatelse til utbygging til tross for det nevnte vedtaket, får meg til å undres.

Selvfølgelig vil dette føre til mer biltrafikk i Konnerudgata. Gondolbane, og at vi skal gå eller sykle, er argumenter som er spesiallaget for å få politikerne til å gi etter.

Innbyggerne på Konnerud er ikke imot utbygging dersom byggene passer inn i miljøet. Blokker med opp til sju etasjer passer ikke inn i et villastrøk. Maksimal høyde bør være fire etasjer, inkludert eventuell tilbaketrukket toppetasje.

Utbyggerne ønsker det de kaller høy utnyttelsesgrad for å tjene mer penger. Her må politikerne gå i seg selv. Er deres jobb å gi utbyggerne høyere fortjeneste, eller er deres jobb å ivareta byutviklingen på en måte som bevarer miljøet?

700 leiligheter vil kreve både barnehageplasser og nye skoler. Hvis eldre konnerudbeboere flytter inn i leilighetene vil det kommer barnefamilier i de husene de flytter fra. Hvis det i gjennomsnitt kommer et til to barn pr. leilighet, vil vi ha behov for både nye barnehager og nye skoler.

Jeg vil derfor spørre ordføreren:
Hvor er de nye skolene planlagt?
Hvordan ser dere for dere at barnefamiliene skal få kabalen til å gå opp uten å bruke bil?
Hvor er kollektivknutepunktet det snakkes om? (Bussholdeplassen ved Konnerud senter er ikke stor)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags