Hva nå, Strømsgodset?

Av
DEL

MENINGER:Årets eliteserie går mot slutten, og nå ser det helsvart ut for Strømsgodset. Likevel resulterer ikke dette dystre faktum i annet enn et lite skuldertrekk hos den jevne drammenser.

Høsten er en kjip tid. Regnet bøtter ned, dagene blir kortere og alle blader visner og faller til jorden mens vi venter på vinter. Det er i slike stunder vi trenger noe å varme oss på. Sånn som bragdene til hele Drammens fotballag - Strømsgodset. Nettopp slik var det da vi vant cupfinalen i 2010, og enda bedre ble det i årene som fulgte med selve høydepunktet i seriegullet i 2013. Siden har resultatene sviktet.

Trenere har kommet og gått. Toppledelsen er byttet ut, og det ufattelig gode slagordet «Ekte kjærlighet», ser ut til å nærmest visne bort ettersom offentlighetens oppmerksomhet naturlig nok svinner hen i takt med nye bunnoteringer. Men nå er det alarm, ja, det er virkelig krise! Laget står i ferd med å rykke ned. Det ser mørkt ut med den poengfangsten de har hatt de siste kampene, og når en ser på kampprogrammet de har igjen. Likevel er det svært begrenset med engasjement å spore i Drammens Tidenes spalter om dette nitriste faktum. Selv avisas egne artikler tar heller for seg andre mer lystige ting, virker det som. Er det fordi de fleste har gitt opp allerede?

Budsjettet for Strømsgodset i inneværende sesong er på 84 millioner kroner. Det er 30 millioner høyere enn Bodø Glimt og 28 mill høyere enn Haugesund. Det er bare to enkle eksempler på lag som har fått langt mer ut av pengene sine enn drammensklubben. Jeg vil si det er en større prestasjon om Strømsgodset ender med å rykke ned med det som angivelig er Eliteseriens 5. største budsjett enn seriegullet var i 2013!

For alt burde øyenesynlig ha ligget til rette for fortsatt suksess, likevel ble det ikke slik. Tvert i mot har det meste gått galt. Fra utsiden kan en bare spekulere hvor feilene ligger, men det virker åpenbart at det er mye som må tas tak i gjennom flere ledd fra topp til bunn i klubben når sesongen 2019 skal evalueres. Eliteserie-kontrakt ble sikret med ett nødskrik for ett år siden.

Vårsesongen i år var skrekkelig med med dårlig spill, håpløst dårlig trente spillere, nok et trenerskifte og en bortimot helutskiftning av spillerstallen. Mye virker lovende under trener Pedersen, men det skorter på kvaliteten og spill med høy risiko fortsetter å resultere mest i stang ut ...

Målsjanser alene er og blir en fattig trøst når sesongen avsluttes, særlig om den ender i nedrykk. Kan det være noe å lære fra Stabæks enorme framgang etter deres trenerskifte, som skjedde omtrent samtidig med at BP ble erstattet av Pedersen? Der peker pilene oppover og trenerbyttet har hatt den positive effekten Godset sårt trenger.

Høydepunktene i 2010 og 2013 kom ikke av seg selv, de var resultat av bygging og utvikling over lang tid. Kulturen virket bunnsolid og klubben utad virket preget av et samhold og vaskeekte tæl jeg i dag ikke klarer å kjenne igjen. Knapt noen av spillerne ser ut til å ose ekte kjærlighet og resultatet er i stedet blitt ekte fortvilelse for supporterne. Når ingen lenger gidder å skrike, men bare oppgitt trekker på skuldrene over prestasjonene, bør alarmbjellene ringe hos de ansvarlige.

Rykker Strømsgodset ned vil de måtte komme til å kutte drastisk i budsjettet. Videre vil færre gidde å se kampene, og de blir bare mindre attraktive som sponsorobjekt. Alt henger sammen med alt, som Gro en gang sa, og en trenger ikke å være høyt skolert for å skjønne at da blir veien tilbake mot toppen uendelig lang og tung.

Ok, la meg legge til at jeg ikke skriver dette for å være en brønnpisser som bare vil gjøre vondt verre, for jeg håper jo inderlig at det ikke blir slik. La oss i stedet håpe det finnes samling i bånn. At en intens vilje om å overleve vekkes og at et uendelig samhold igjen blir synlig - kort og godt at gutta gir absolutt alt hele veien inn! Vi drømmer om at det som skal være Drammens stolthet atter igjen vil skinne og posisjonere seg nøyaktig der i hører hjemme - i toppen av Eliteserien …

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags