Bystyret i Drammen må omgjøre vedtaket om ny bybru - det haster mer med Mjøndalsbrua.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Selv om ny bru kanskje ikke er den mest påkrevde investeringen for oss i Nedre Eiker, er det med stor undring man leser at det «gamle» bystyret i Drammen har besluttet at den nye storkommunen skal bruke hundrevis av millioner på ny bybru. Prislappen kan bli nærmere én milliard før prosjektet er avsluttet.

Hvorfor ventet man ikke med en slik beslutning til det nye bystyret med medlemmer fra Svelvik og Nedre Eiker tiltrer?

Mjøndalsbrua er i alle fall vesentlig eldre, og bare 4,1 meter bred, og burde åpenbart vært gitt langt høyere prioritet enn ny bybru. Den ivaretar overhodet ikke behovet for en fullverdig bru mellom Mjøndalen og Krokstadelva. På Mjøndalsbrua kan to små personbiler knapt møtes, og bussene krever hele veibredden.

Dette har medført trafikale problemer og nesten daglige skader på kjøretøyer for dem som våger seg utpå brua når det kommer motgående trafikk.

Bybrua i Drammen er 15 meter bred og har mer enn nok plass til gående, syklende og busser som møtes. Om brua trenger vedlikehold eller reparasjoner, er dette åpenbart noe kommunen bør ivareta innenfor sine driftsbudsjetter. Den nye kommunen kan ikke påta seg å bygge ny bru bare fordi Bane NOR trenger 40 centimeter ekstra høyde over sine linjer.

En ombygging av denne delen av brua må i sin helhet dekkes av Bane NOR.

Det Nye Drammen kan spare ved å gjennomføre tilstrekkelig vedlikehold på bybrua i stedet for nybygg, bør i sin helhet gå til å bygge ny Mjøndalsbru. Den eksisterende brua fra 1912, har vært fullstendig utdatert i årtier, og gir elendig tilgjengelighet, både for gående, syklende, vanlig biltrafikk og busser.

Nå må det nye bystyret omgjøre vedtaket, og foreta riktige prioriteringer som tar hensyn til hele den nye kommunens behov.

Det kan bli en god test på hvordan utkanten vil bli ivaretatt i den nye storkommunen. Vil kjøttvekta avgjøre det meste?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken