Gå til sidens hovedinnhold

Da Drammens Tidende dumpet meg

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med fare for å skite i eget reir, skal jeg nå ta en for laget og si noe jeg har tenkt på en stund. Jeg skal rett og slett dele kjærlighetssorgen jeg føler etter at Drammens Tidende dumpet meg og andre kulturaktører i byen.

Jeg er forfatter og har et engasjement for lokalmiljøet mitt. Jeg liker at ting skjer. Jeg liker folk. Jeg liker å skape gode kulturopplevelser som samler dem.

DU KAN FØLGE DEBATTEN I DT PÅ FACEBOOK.

Akkurat som Drammens Tidende har jeg Drammen og omegn som nedslagsfelt. Et nært samarbeid med den største lokalavisen i regionen er derfor viktig for at folk skal få vite når det skjer noe – og ta del i spennende ting som har skjedd.

Inntil for et par år siden, opplevde jeg nysgjerrige og interesserte kulturjournalister som dekket saker som hadde offentlighetens interesser.

LES OGSÅ: Uakseptabelt å nekte julegudstjeneste

Men så tok det brått slutt. I løpet av mine ti-tolv år som kulturaktør har jeg aldri blitt så hyppig avvist som jeg nå blir av redaksjonen i Drammens Tidende. Der jeg før hadde en direkte dialog med kulturjournalistene fordi vi hadde en felles interesse av å formidle aktuelle saker, blir jeg nå henvist til tips@dt.no og «det skjer». For å si det sånn: det skjer ikke.

Derimot slås private folks boligannonser opp med store oppskrifter, enten de skal selge huset sitt eller vise fram ei marka-hytte som de har gått ned i pris på. Det er ikke bare gratis markedføring i beste sendetid, det er totalt uinteressant for oss som allerede har mer enn nok med å pusse opp ett hus.

LES OGSÅ: Udramatisk ved Drammen Scener

Det har seg nemlig sånn at jeg ikke bare er kulturaktør, jeg er også leser og abonnement på avisa deres. Når kunstisbane blir kulturstoff, da er det på tide å skjerpe seg. Ellers må jeg vel bare akseptere at forholdet vårt er over, hvor trist det enn er.

Så kjære Drammens Tidende. Kan vi ikke bli sammen igjen? Kan dere satse på kunst og kultur igjen så folk kan få vite om alt det spennende som skjer på den fronten. Vi er mange som lengter.

Bill mrk. «Kunst og kulturopplevelser sammen»

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Bekymret for vedtak i Øvre Eiker

* Lokaldemokratiet svekkes

* Vi må få mer kunnskap om eldre og om sykdommer hos eldre...

Kommentarer til denne saken