Kultur er ikke viktig!

MER KORPS: Denne helgen deltok Drammen Konsertorkester i Norgesmesterskapet for janitsjar i Trondheim. Styret mener Drammens Tidende burde ha viet orkesterets prestasjoner litt oppmerksomhet.

MER KORPS: Denne helgen deltok Drammen Konsertorkester i Norgesmesterskapet for janitsjar i Trondheim. Styret mener Drammens Tidende burde ha viet orkesterets prestasjoner litt oppmerksomhet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerVi skjønner at korpsaktiviteter ikke er det viktigste som skjer i Drammen. Men vi tør påstå at det er heller ikke «har du sett denne Facebook-knappen», «hvem var på byen i helga» eller «se hva noen som handlet hadde i vogna si».

Denne helgen deltok Drammen Konsertorkester i Norgesmesterskapet for janitsjar i Trondheim. Der ble klarinettgruppa kåret til 1. divisjons beste gruppe (og dermed den beste klarinettgruppa i Norge) og korpset kom på en meget sterk 6. plass i 1. divisjon, og er dermed Norges 16. beste korps. For vår største lokalavis er ikke dette viktig nok.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Vi skjønner at ikke alle lesere av Drammens Tidende vet hvor stort dette er for oss som driver med dette (og vi er faktisk ganske mange i Drammen og omegn). Men er det ikke nettopp slike ting en lokalavis skal trekke fram? Lokale organisasjoner som gjør det bra, til og med på nasjonalt nivå? Nyheter om korps er kanskje ikke «clickbait» nr. 1, men skal antall klikk på ubetydelige saker som nevnt over ha mer å si for en lokalavis enn å faktisk skrive om gode prestasjoner av lokale korps eller konserter/tiltak som både barn og voksne kan ha glede av?

Vi skjønner at nyheter om korps ikke er superspennende nytt. Men for oss er synlighet faktisk svært viktig.

For rekruttering, for å kunne tiltrekke oss sponsorer, slik at vi kan skaffe penger til å drive med det vi liker aller best, og for følelsen av å faktisk være med på noe som er større enn seg selv. Mange aviser i Norge er faktisk veldig flinke til å trekke fram kulturen. Drammen Konsertorkester var til og med «frontfigur» i Adresseavisas omtale av NM. Hva skal til for å få spalteplass i vår egen lokalavis? Vi skjønner at korpsaktiviteter ikke er det viktigste som skjer i Drammen. Og vi er kanskje litt høye på oss selv etter å ha gjort det så utrolig bra denne helga.

Men hva er egentlig viktigst? «Har du sett denne Facebook-knappen?» eller «Drammen har Norges beste klarinettister»? Vi bare spør ...

FLERE AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT. NO:

* Nå kan han vinne Komiprisen

* Nakent på hytteveggen? Hva med en Pushwagner til 1,55 millioner?

* Snehvit fra Konnerud til scenen

* Tre nye artister til Elvefestivalen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags