Åpent brev til museumsdirektør Åsmund Thorkildsen:

Som abonnent av Drammens Tidende har jeg mottatt magasinet «Museet» innlagt i papiravisa. Det er et rimelig godt magasin vil jeg si, som vi godt kan takke for.

Men jeg har lett med lys og lykte etter hva som foregår på Friluftsmuseet – den andre store delen av Drammens Museum. Ikke ett ord!

Derimot har andre deler, som for eksempel Gulskogen gård fått omtale, og dessuten Holmsbu Billedgalleri – det siste på litt besynderlige premisser kanskje: Om galleriet heter det at det ble «konsolidert» med Drammens Museum i 2004, hva nå det måtte innebære.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Det minner meg noe om andre begreper du har brukt slik som «avmusealisering» om Friluftsmuseet, men bildegalleriet later i motsetning til Friluftsmuseet å ha blitt omfavnet av Drammens Museum.

Jeg er fly forbannet. Magasinet vitner om total ansvarsfraskrivelse for en stor del av Drammens Museum. Skulle og burde ikke leserne av magasinet fått opplysninger om alle aktivitetene som foregår på Friluftsmuseet?

Riktignok er det Friluftsmuseets venneforening som har laget programmet og utfører alle arbeidsoppgavene, men det burde da være i din interesse som direktør for det hele at aktivitetene der blir gjort kjent?

Venneforeningen har dessuten flere ganger bedt om å få omtale når museet annonserer/reklamerer – uten å få respons.

Dette er tydeligvis ditt magasin. Du har skrevet og undertegnet en innholdsrik leder om museets virksomheter i sommer og resten av året. Jeg kan ikke riktig spore redaktørens stemme – annet enn som forfatter av en av artiklene, heller ikke vet jeg hva styret ditt har hatt å si med hensyn til fravær av omtale av Friluftsmuseet.

Lytter du til styret, eller er styret bare blitt et sandpåstrøende organ som har latt seg blende av din veltalenhet?

Slik total neglisjering av Friluftsmuseet – Drammens Museums andre store avdeling – er en grov provokasjon.

For meg dukker spørsmålet opp om du mentalt har «avmusealisert» Friluftsmuseet igjen – til tross for at vedtekter og styrevedtak skulle ha forhindret dette.

LES OGSÅ: Ny styreleder i Drammen Scener