Ja, kulturbyen Drammen trenger en konsertsal

Foto:

Av
DEL

LeserbrevI en interpellasjon til bystyret foreslår gruppeleder Ulf Erik Knudsen at planene om en konsertsal i Drammen skrinlegges. Han viser til at behovet er godt dekket og viser blant annet til det nye konferansehotellet. Der tar Knudsen feil.

En konsertsal er først og fremst bygget for å holde konserter. Et godt konsertlokale er utformet slik at publikum både ser og hører det som fremføres. For akustisk musikk er lokalet en del av opplevelsen, fordi akustikk er vesentlig for hvordan lyd oppfattes. Et konferansehotell har et helt annet formål, og er ikke utformet med tanke på konserter.

Tusenvis av mennesker driver med akustisk musikk i Drammen. Mange spiller i korps, synger i kor eller går på kulturskolen for å lære å spille. Felles for alle er at de trenger et konsertlokale for å få fremført musikk for et publikum. Musikk er en viktig del av vår kulturarv, og kommunens viktigste oppgave er å tilrettelegge for møteplasser hvor musikk kan fremføres og oppleves. Den siste tiden har mange korps og ensembler fra Drammen holdt konsertene sine på Lier kulturscene. Er kulturbyen Drammen fornøyd med dette?

Knudsens argumentasjon om at det er ”nok plass” i byens øvrige lokaler avslører uvitenhet om hvilke forutsetninger som må oppfylles for å fremføre en konsert. Hvis noen foreslo å spille bandykamper i Drammenshallen, ville man sikkert kunne hevde at banen har omtrent de samme målene, og at publikumskapasiteten er tilstrekkelig. De fleste forstår allikevel at flere forutsetninger enn dette må oppfylles for å spille bandy.

På samme måte som bandyspillere trenger skøyteis, trenger musikere en konsertsal. Uten et egnet lokale er det ikke mulig å få en god opplevelse av akustisk musikk. Et konferanserom er omtrent like velegnet til akustiske konserter som Drammenshallen er til å spille bandykamper. Derfor trenger kulturbyen Drammen en konsertsal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags