8. marskomiteen velger paroler som splitter

Av
DEL

MeningerLike sikkert som amen i kirken, vil kvinnedagen i Norge nok en gang bli dominert av rødstrømper med partipolitiske og navlebeskuende budskap. Venstresiden har for lengst tatt monopol på denne markeringen, og det preger dessverre hele kvinnedagen. 

Igjen velger 8.-marskomiteen splittende paroler, som resulterer i eksklusjon av veldig mange kvinner.

Ett eksempel på en parole som det skal flagges med i Drammen, er «Riv murene – bygg bruer. For et fritt Palestina NÅ». Det å dra den kanskje mest betente utenrikspolitiske konflikten inn i kvinnedagens paroler er ikke bare provoserende, det er svært malplassert. Dersom arrangementskomiteen skal dra internasjonale konflikter inn i markeringen av kvinnedagen, så bør det faktisk være der hvor kvinner er spesielt utsatt. Mener komiteen at palestinske kvinner er de mest undertrykte i verden? Det må være lov å spørre om det, siden dette er den eneste konkrete konflikten de bringer opp.

Palestinske kvinner som opplever undertrykkelse, gjør det særlig fra palestinske menn. Hele 37 prosent av kvinnene i de palestinske selvstyreområdene har opplevd vold fra ektefellen sin. Kanskje fokuset heller bør være på kvinnesynet innenfor islam? Vi vet også at kvinner som blir voldtatt i Midtøsten, eksempelvis i Emiratene, selv blir straffeforfulgt og anmeldt for sex utenfor ekteskapet. Dersom kvinnedagen i Norge noen gang skal bli tatt seriøst utenfor sin egen radikale menighet, bør man heller ta et reelt oppgjør med islam. 

Det er også slik at mange jenter giftes bort i en så tidlig alder at det blir umulig å fullføre skolegangen. Jentene ender opp med å føde og oppdra barn – i stedet for å arbeide. Faktisk blir hver sjuende jente i fattige land giftet bort før de fyller 15 år, og én av fire har født barn før de fyller 18 år. 

LES OGSÅ: Foreslått som Frp-topp i Viken

 
At jentebarn blir giftet bort til voksne menn er ikke bare grotesk, men fører til diskriminering og systematiske ulikheter mellom kjønnene. Til og med i Norge har vi sett eksempler hvor barnebruder har kommet som flyktninger med voksne menn – med deres felles barn – uten at politiet har slått alarm. 

Det å sikre barns rettigheter er en nasjons viktigste oppgave, og da kan vi ikke lukke øynene for skikker som strider mot våre fundamentale og viktigste verdier. Det skammelige er at det ikke finnes en eneste parole ved årets kvinnedag i Drammen om barnebruder eller kvinner undertrykt av ekstrem islam generelt.

Videre skal også kampen mot gruveslam i Repparfjorden være en kampsak for Drammens rødstrømper på kvinnedagen. Det virker som at kvinnedagen har blitt misforstått, og at enhver politisk sak for venstresiden kan omgjøres til en kvinnesak.

LES OGSÅ:  Ønsker seg til topps på Frp-lista

 Skal man i fremtiden gjøre Buskerudbyen og dens bomstasjoner til en kvinnesak? Er det en «kvinnesak» så lenge kvinnene på komitémøtet er enige om politikken? 8.-marskomiteen velger her å gjøre seg selv og kvinnedagen mindre relevant for hvert år som går, men forsterker inntrykket av at dagen er til for å fremme radikaliserte og forvirrede paroler som ikke har noe med kvinnesak å gjøre.

På fredag skal det fremføres paroler i hele Norge. Hva har følgende raddisparoler med kvinnesak å gjøre?: «Nei til EU», «Skam over norsk asylpolitikk», «Boikott Israel», «NATO-baser ut av Norge» og «Hent ISIL-barna hjem».

Med disse parolene har feministene selv satt seg på siden av det relevante, politiske ordskiftet. Det er til å gråte av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags