- Våre rettigheter er ikke oppe til forhandling!

Av
DEL

LeserbrevI dag er det 8. mars. En dag de fleste av oss først og fremst ser på som en kampdag, men og en festdag. Vi feirer de som har kjempet kampene før oss - og vunnet, og vi markerer nye kamper mot urettferdighet, trakassering og skjevfordeling i samfunnet vårt.

Vi har mye å være stolte av på 8. mars i et av verdens mest likestilte land, men likevel er vi ikke i mål. Gjennom historien har feminister før oss kjempet for at Norge i dag er et av verdens mest likestilte land. Men selv om forskjellen mellom kvinner og menn minker, har vi enda en lang vei å gå.

LES OGSÅ:  Ny regjering - mer effektivt enn hormonspiral

Det er ikke tilfeldig at Norge er blant verdens mest likestilte land. Den norske modellen er kjempet frem av kvinner som organiserte seg og som sto på kravene om at alle skal ha like muligheter og rettigheter. Det kunne vært annerledes, og nettopp derfor feirer vi kvinnene som var modige og gikk foran. Også derfor er vi i dag klare for de nye kampene for et likestilt samfunn.

Høyre og FrP-regjeringa har satt likestillingen i revers. Etter fem år med H/FrP-regjeringa har de satt rekord i å utfordre kvinners rett til selvbestemmelse. Under årets 8.mars-markering må vi igjen stå på barrikadene for kvinners reproduktive rettigheter og kvinners rett til å bestemme over egen kropp, liv og helse.

17.november 2018 tok rekordmange til gatene i Drammen for å vise at vi ikke aksepterte at Erna Solberg og regjeringen kunne bruke kvinners kropp som forhandlingskort. Nå er tiden kommet for at vi igjen skal ta til gatene og sende en klar melding til Erna Solberg og co: våre rettigheter er ikke oppe til forhandling! Klarer vi en rekordprotest mot regjeringa, klarer vi to. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags