Gå til sidens hovedinnhold

Martin og SIF er ekte vare

DT MENER:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det står om millioner i megaklassen. Likevel er fotball mer enn kynisme og sleipe agenter. Takk for det – både til Martin og Godset.

Først var det ryktene om fotballtalentet fra Drammen som reiste Europa rundt på klubbesøk. Så var det selve overgangen til Real Madrid. Og nå etterspillet – fordelingen av pengene som er så lite for verdens største fotballklubb, men som en Lotto-premie for oss her nord. Alt regissert av en far, en sønn og ekte kjærlighet.

Nå om dagen tikker det inn mye penger på Strømsgodsets konto. 35 millioner kroner skal tas hånd om og forvaltes på en god måte.

La oss bare innrømme det – mange har tenkt høyt og fabulert om lønna som venter verdens mest sympatiske ballbehandler. Og SIF-supportere og mange andre har i alle fall ønsket de kunne gi SIF-ledelsen velmenende råd om hvorledes klubben burde bruke inntektene etter salget av Martin. Så viser det seg at vi ikke trenger å lure på ne som helst.

I dagens Drammens Tidende forteller styreleder i SIF Fotball, Tom Saxegaard, om hvordan klubben vil bruke pengene. Hans budskap er til å bli glad av og bør være til etterfølgelse for alle andre norske klubber.

Framfor alt liker vi å høre hva pengene ikke skal brukes på. Det blir verken økte spillerlønninger eller rådyre kjøp av nye spillere. Derimot får fotballgruppa i Martins moderklubb, Drammen Strong, 250.000 kroner.

Penger som klubben ikke har krav på. De gis som et håndslag etter familien Ødegaards eksemplariske oppførsel i et kok som ville fått de aller fleste til å miste både retning og fornuft. En tenker jo; når skal dette ende? Har norgeshistoriens mest omtalte overgang ingen ukjent mørk side? Vi tror faktisk ikke det.

Ødegaard-familien får fortjent rosende omtale, og Strømsgodset viser nå at klubben mener alvor i sitt arbeid mot mer suksess her hjemme. Det tenkes langsiktig. Millionene skal også gå til å bygge lag, men først og fremst klubb. Det tenkes både utenomsportslige investeringer som kan komme senere generasjoner SIF’ere til gode, og anlegg.

Men framfor alt er SIFs økonomistyring til etterfølgelse. Ikke minst for nysignering Petter Vaagan Moens ex-klubb Lillestrøm. På Åråsen starter man årets sesong med ett poeng i minus fordi det ikke er orden i finansene. Samtidig er SIFs hovedaktivitet fotball på øverste norske nivå. Og slik vil vi det skal fortsette.

Vi føler oss relativt trygge – relativt, fordi ingen ting er sikkert i denne geskjeften – på at både klubb og lag er i beste hender. Spillerforsterkninger er allerede sikret, og utviklingen av nye talenter bare fortsetter.

SIF har i noen år hatt Manchester City som tett og viktig samarbeidspartner. Nå kan Real Madrid legges til på vennelista. Godset er ikke bare ekte kjærlighet – det er ekte vare.

Andre Ødegaard-artikler:

Kommentarer til denne saken