Det kan stå om livet på Eiksetra

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet har i den senere tid vært skrevet mye om reguleringsplanen i området rundt Eiksetra, denne er nå i ferd med å bli en realitet.

Uavhengig av denne planen har Lier Arbeiderparti vært krystallklare på at mobildekning må på plass på grunn av sikkerheten for brukerne av marka.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

En mobiltelefon, isolert sett, er ikke nok med tanke på sikkerhet, men den kan i tilfeller være redningen dersom nødetater må varsles.

Det har vært situasjoner i den senere tid hvor man ikke har fått kontakt via nødnummer.

Jeg har hatt møter med dem som drifter Eiksetra og Solvang, og er blitt fortalt historier som kunne fått tragisk utfall dersom de ikke hadde stilt opp som redningsmannskap.

Jeg har opplysninger om et møte mellom Lier kommune og prosjektleder for dekning i Telenor, høsten 2013. I ettertid er det ikke tatt initiativ fra Lier kommune i denne saken.

Med tanke på de utviklingsplaner som nå foreligger med tilrettelegging for enda mer aktivitet i området, som for eksempel skoleklasser og bedrifter som ønsker kick-off samlinger, må mobilmasten komme på plass.

Tenkt deg en skoleklasse på Garsjø hvor kanoen velter. Et barn går seg bort fra familien på tur. En skiløper får hjerteinfarkt. Ved skiskytteranlegget på Eggevollen går det av et plutselig vådeskudd.

For en måneds tid tilbake var det en leteaksjon i området. Politiet og Røde Kors måtte bruke Eiksetras fasttelefon da deler av deres nødnett ikke fungerte. Det har også vært gjester som har kjøpt sveler og betasuppe som har vært nødt til å vippse penger når de har kommet langt nok ned i bakkene fordi det ikke har vært dekning på bankterminalen. I 2017!

Lier Arbeiderparti har møtt til dels stor motstand fra noen politikere som sitter i posisjon. Heldigvis ser det ut til at disse nå er i ferd med å endre synspunkt.

Det vil koste penger å få dette på plass, men det dreier seg om et spleiselag mellom Lier kommune og Telenor. Lier kommune må finne et egnet området hvor masten kan stå, deretter få på plass den nødvendige infrastruktur, deretter vil Telenor ta over driften.

Som Høyres gruppeleder, Søren Falck Zappfe, uttalte under budsjettdebatten i kommunestyresalen før jul, flyter Lier kommune over av melk og honning. Med andre ord, penger er ikke noe problem. Det er den politiske viljen det står på.

Lier Arbeiderparti har viljen.

Kjære ordfører, dekningssjefen i Telenor vil gjerne høre fra dere. De sitter og venter. Det er bare å be rådmannen om og ta en telefon – jeg regner med at det er dekning på Rådhuset.

LES NOEN AV DE SISTE NYHETSSAKENE FRA LIER HER:

* Pakke eller ei - bompenger blir det uansett

* Aker Solutions kan bli solgt ut av landet

* Ordfører reagerer etter bot-bonanza

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags