Helse Sør-Øst setter bråstopp for avanserte øyeoperasjoner i Drammen, til tross for at det er bygd opp fremragende kompetanse på slike operasjoner siden 2015. De sier det er basert på en faglig vurdering, til pasientenes beste.

Men fagfolkene er ikke enige. Allerede 1. oktober blir tilbudet borte, hvis ingen setter foten ned. Det bør «noen» gjøre.

Høyres stortingsrepresentanter fra Buskerud, Trond Helleland, Kristin Ørmen Johnsen og Anders Werp må på banen. Nå har Drammen mistet nok av offentlige funksjoner som er viktige for innbyggerne.

I 2010 opplevde vi nøyaktig det samme når det gjaldt karkirurgien. Helse Sør-Øst ville nedlegge etter faglige råd, men fagfolkene var ikke enige den gangen, heller.

Da satte helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen (Ap) foten ned etter å ha lyttet til oss som var lokale stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet. Vi beholdt karkirurgien.

Kristin Ørmen Johnsen vil «snakke med legene». Det holder ikke. Her må det sterkere lut til. Hun må sørge for at helseminister Bent Høie (H) lar øyeoperasjonene bli her.

LES OGSÅ: Slik vil de overbevise Helse Sør-Øst