Gå til sidens hovedinnhold

Hvem eier egentlig Marienlyst?

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange måter å framstille Marienlystsaken på. Nylig har Haakon Fossen i et leserbrev i Drammens Tidende fremstilt den som en solskinnshistorie, «en vinn-vinn-situasjon både for idretten og for Drammen by, som vil få et flott boligområde i hjertet av byen – og en ny stor idrettshall».

For oss vanlige avislesere ser det ikke ut som en solskinnshistorie.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

For oss ser det derimot ut som om både byens folkevalgte og idretten ble overrumplet og overkjørt da de nye, overraskende planene for Marienlyst plutselig lå på bordet. Høyblokker på Marienlyst?

Det Fossen ikke har fått med seg, er at byens befolkning nok gjerne vil ha en bedre idrettshall, men de vil ikke ha høye, store blokker på det fineste parkområdet på Strømsø!

Høyre tapte mange stemmer ved siste valg, antakelig mest på grunn av Marienlystsaken.

Fossen forsøker å forskjønne fakta ved å unngå ordet blokkbebyggelse, han bruker «tomt til 200 – 300 leiligheter».

Jeg vet ikke hvor mye blokkbebyggelse det skal til for å få plass til 300 leiligheter, men at det blir høyt og stort og at det vil ødelegge Marienlyst sportspark, er jeg ikke i tvil om. For her er både utbygger Ticon og kommunen interessert i mest mulig fortjeneste.

Hvem eier egentlig Marienlyst? Er det kommunen, som Fossen sier?

Nei, det er alle de som daglig bruker den og gleder seg over den, som eier Marienlyst. Ikke minst alle skoleelevene som bruker parkområdet som sin egen flotte skolegård, alle som driver sport her, alle de byboere som daglig har gleden av å gå her. Hvordan i all verden har byens gode politikere funnet på at de kan selge dette som tomter for høyblokker?

Området er for lengst tatt i bruk. Bygg blokker et annet sted!

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Helse Sør-Øst gambler med våre helseopplysninger

* Saklig debatt er bra!

* Enda et skritt mot kø, kork og kaos

Kommentarer til denne saken