Ja til en positiv utvikling av Marienlyst

PLANENE: En av skissene som viser hvordan Marienlyst Utvikling (Ticon og Drammen kommune) ser for seg at det kan bli på Marienlyst.

PLANENE: En av skissene som viser hvordan Marienlyst Utvikling (Ticon og Drammen kommune) ser for seg at det kan bli på Marienlyst.

Av
DEL

MeningerJeg ønsker å ta oppfordringen til Øistein Selbo om at byens innbyggere skal engasjerer seg sterkere i Marienlyst saken.

Marienlyst er et spennende område som virkelig trenger fornyelse, og jeg mener at vedtaket om at deler av området brukes til boliger absolutt kan være positivt.

LES ØISTEIN SELBOS INNLEGG HER: Åpent brev til ordfører Tore Opdal Hansen om en eventuell utbygging på Marienlyst

Mitt ønske for Marienlyst er et område fylt med mennesker og aktivitet.

Området er stort nok til at det plass til boliger i høyden og felles aktivitet på bakken i form av for eksempel matbutikk/kiosk, sportsbar, sportsbutikk, møteplasser for frivilligheten, lek og aktivitet.

Boliger i sentrum bidrar til aktivitet i sentrum. Boligutvikling i nærheten av jernbanestasjonen er i tråd med en miljøvennlig byutvikling, og behovet for bil bør være minimalt i dette området.

Selv om jeg er for boligutvikling på Marienlyst, er jeg enig med Odd Gusrud i KrF at alternativet som ble fremlagt for politikerne i februar ikke var spesielt attraktivt. Her forventer jeg at Venstre er på linje med KrF.

Hvis politikerne i Drammen ønsker boliger på Marienlyst, ber jeg dem stille klare krav til utbygger om hva som forventes på området.

Forslaget fra Marienlyst Utvikling må etter min mening avvises da det i for stor grad privatiserer et område som bør være åpent for alle.

Drammen kommune har virkelig klart å få aktivitet i deler av byparken på Bragernes, så jeg har tro på at de vil klare det på Marienlyst også. Jeg tror ikke Høyre, Venstre eller KrF har landet noe som helst hva gjelder Marienlyst-saken, men har et genuint ønske om en ny moderne idrettshall og et levende område.

Øistein Selbo har rett i at informasjon om Marienlyst-saken kunne vært lettere tilgjengelig på Drammen kommunes hjemmeside, men jeg sier allikevel ja til utvikling av Marienlyst. Også med boliger.

LES OGSÅ: Kan omgjøre travbanen til ny bydel

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags