Marienlyst idrettspark fra en ungdoms synspunkt

TENK FREMTID: Jakob Jilani Habib Wang ønsker å beholde en friidrettsbane på Marienlyst.

TENK FREMTID: Jakob Jilani Habib Wang ønsker å beholde en friidrettsbane på Marienlyst.

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

MeningerMitt navn er Jakob Jilani Habib Wang jeg er 22 år og har drevet med friidrett i nå snart 9 år. Da jeg startet med friidrett var det UM innendørs i Drammenshallen. Da var det kun Drammenshallen og Stangehallen som hadde mesterskap i friidrett. Nå er flere haller i Norge som er moderne og har mesterskap.

Jeg synes at det er viktig å samle idretten på et sted og ikke spre det utover i byen. På den måten kan vi samle idretten både på tvers av grener og vi kan faktisk bruke de anleggene vi har.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Hvorfor ikke bare utvide Gamle Gress, lage en friidrettsbane rundt og gjøre det slik at flere kan bruke stadion? La fellesskapet bruke områdene! Fotball er en flott idrett, men også en veldig ensidig idrett. Når man driver med friidrett blir man veldig allsidig og jeg mener at når du driver med idrett kan man med fordel kombinere flere øvelser.

Når vi setter opp haller og uteområder til idretten og skolene bør vi tenke flere idretter sammen. Jeg er en veldig sportsinteressert person og har fulgt tett med på utviklingen av idretten i Drammen.

Hvorfor ikke heller bygge boliger langs utrygge veier i byen slik at det mer trygt å ferds rundt i Drammen? Det flere områder som er skoleveier som man heller bør gjøre noe med. Det er allerede trangt nok i Drammen sentrum.

Jeg er også skeptisk til at et firma kommer med en plan til kommunen slik det har skjedd i denne saken og at konsekvensen blir at vi flytter friidretten ut av sentrum. Jeg registrer da også at Sivilombudsmannen mener at reguleringsprosessen ikke har foregått som den skulle.

Ville drammenserne gått med på å flytte Gamle Gress til Gulskogen der Strømsgodset har kontorer og der klubben egentlig er fra? Er det kun fotball og håndball vi skal bli flinke på i Drammen?

Jeg vet at mange idretter i Drammen kunne fått mer plass på Marienlyst hvis kommunen hadde vilje til å vedlikeholde og utforme anleggene bedre i stedet for få lytte rundt på idrettene.

Jeg mener man bør klare å få flere mesterskap til Drammen uansett idrett når man har anlegg på samme plass slik at man kan bruke det på tvers. Her blir det helt feil å tenke profitt, både for en enkeltbedrift og for andre idrettsmiljøer.

I Marienlyst-saken vil jeg vil derfor oppfordre Drammens politikere: Tenk fremtid! Tenk trafikksikkerhet! tenk folkehelse – og tenk miljø!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags