I løpet av februar / april skal bystyret behandle Marienlyst-saken. Etter å ha gjennomført en høringsrunde, skal politikerne ta stilling til om det skal bygges boligblokker på Marienlyst idrettspark.

Vi oppfordrer derfor alle enkeltpersoner, foreninger, institusjoner, skoler, barnehager med flere som mener at dette området må bevares, om å si dette i klartekst til politikerne.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Det er posisjonspartiene i bystyret: Høyre og Frp med støttepartiene V og KrF som vil bygge blokker for å finansiere idrettsanlegg på Berskaug og multihall på Marienlyst.

Hensikten helliger tydeligvis raseringen av idrettsparken, selv om det finnes andre finansieringsalternativer.

Det undrer oss at det «grønne Venstre» vil privatisere og erstatte et parkområde med store boligblokker.

Riktignok har Venstre-politikerne foreslått å anlegge grønne plener på takene, men det er vel heller tvilsomt om allmennheten får tilgang til takområdene.

LES OGSÅ: Bygg blokker – også på Marienlyst!

Vi undrer oss også over at «familiepartiet KrF» ikke synes å være særlig opptatt av barn og ungdoms oppvekstmiljø i denne bydelen. KrF velger å støtte Høyre og Frp og går dermed imot barneombudets uttalelse.

Aksjonsgruppen «Redd Marienlyst» vil med dette oppfordre alle drammensere som er imot blokkbebyggelse på Marienlyst, om å støtte oss i å hindre at det skjer. Dette kan du blant annet gjøre ved å bruke datamaskin og google deg inn på «Redd Marienlyst», Underskrift .no.

For tre år siden samlet vi inn over 5.000 underskrifter, uten at det gjorde noe synlig inntrykk på posisjonspolitikerne i bystyret.

Dette betyr at vi denne gangen må få inn langt flere protester dersom posisjonspolitikerne skal endre mening. Hjelp oss å mobilisere flest mulig slik at vi kan vise politikerne hva folk egentlig mener om Marienlyst-saken.

Takk til alle som skriver engasjerte leserinnlegg i lokalavisen, og takk til alle som bryr seg om en grønn byutvikling av Drammen.

NB! Onsdag 15. februar klokken 19.00 vil vi arrangere fakkeltog fra Strømsø torg til Bragernes torg, hvor «Marienlysts venner» vil avholde et protestmøte med appeller mot bygging av blokker på Marienlyst.