Meningsløs praktisering av korona-regler

Av
DEL

LeserbrevNå begynner jeg å bli sint. Jeg er tilhenger av tiltak mot korona, men jeg er ikke imponert over regjeringens evne til å se tiltakene i sammenheng, og ha en fornuftig praktisering av regelverk.

Det er for eksempel meningsløst at man kan sitte 800 mennesker på Bragernes Torg og pilse – på 1000 sitteplasser, som er mitt anslag av plasser en lørdag kveld, men kun 200 på fotballkamp på 8–9000 plasser på Marienlyst stadion.

At 17- og 19-åringer kan trene fotball og spille kamp, men 20 til 25-åringer ikke kan gjøre det når de spiller i 4. divisjon, er også meningsløst. Spiller de derimot i OBOS-liga, kan de spille. Du kan sitte skulder ved skulder på bussen i 15 minutter, men du kan ikke stå ved siden av noen i barkø i tre minutter.

Det finnes altfor mange slike eksempler som tilsier at regjeringens ledelse ikke er god nok.

Lokalt har vi også en slik duste-regel vedtatt av kommunestyret: Vi kan drikke oss snydens fulle fra kl. 11.00 på formiddagen til kl. 00.30, men vi kan ikke få en drink kl. 01.30 eller kl. 02.00 slik vi har kunnet i Drammen siden 1980-tallet.

Korona smitter like mye (eller lite) kl. 23.30 som det gjør kl. 01.30. Drammen er for øvrig alene om denne reglen i Norge. FrP stemte imot.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags