Ikke legg all skylden på menn!

IKKE BEHOV: "Jeg har ikke behov for å være i samme rom som menn når jeg er i Allahs hus. Jeg forstår diskusjonen, jeg forstår debatten, men jeg mener virkelig at vi ikke vil fremme mer likestilling ved å fjerne skilleveggene i moskeene", skriver Aisha Ahmed. Ahmed er advokatfullmektig hos  Advokafirmaet Sølverud i Drammen. I tillegg er hun bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Drammen.

IKKE BEHOV: "Jeg har ikke behov for å være i samme rom som menn når jeg er i Allahs hus. Jeg forstår diskusjonen, jeg forstår debatten, men jeg mener virkelig at vi ikke vil fremme mer likestilling ved å fjerne skilleveggene i moskeene", skriver Aisha Ahmed. Ahmed er advokatfullmektig hos Advokafirmaet Sølverud i Drammen. I tillegg er hun bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Drammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Drammens Tidende har nylig hatt et oppslag om kvinners rolle i de 22 muslimske trossamfunn i Drammen. Blant annet har tema vært antall kvinner i styret. I denne debatten er det viktig å huske på at det finnes egne kvinnegrupper som ledes av kvinner.

For øvrig kan jeg bare ikke la være å kommentere påstand om, og behovet for felles bønnerom for menn og kvinner.

LES OGSÅ: Hvorfor er kvinner så fraværende på styre-og ledernivå i moskeene?

Jeg har ikke behov for å være i samme rom som menn når jeg er i Allahs hus. Jeg forstår diskusjonen, jeg forstår debatten, men jeg mener virkelig at vi ikke vil fremme mer likestilling ved å fjerne skilleveggene i moskeene.

Til vanlig går jeg ikke med hijab. På søndag var jeg i moskeen med hijab selvsagt. Alt annet ville vært helt feil for meg.

LES OGSÅ: De mystiske moskeene

Ikke fordi min mann krever det, ikke fordi min far krever det, ikke fordi imamen i moskeen krever, men fordi mitt muslimske hjerte sier at det er riktig.

Det finnes spilleregler for alt. Det finnes også spilleregler for hvordan man skal opptre i moskeen.

Selv om en hel verden måtte mene at hijab er et kvinneundertrykkende plagg, vil jeg bære den når jeg drar til moskeen. Det kan ingen forandre.

Jeg mener det muslimske samfunnet i verden, i Norge og i Drammen har en stor jobb å gjøre når det kommer til likestilling av kvinner.

LES OGSÅ: Moskeer og makt

Vi trenger ikke ta enhver kamp, for kampens skyld. For min del er det ingen som trenger å ta til orde for at jeg skal måtte stå sammen med menn i moskeen. Det klarer jeg meg fint uten. Vi har jo egne håndballag, fotballag og cricketlag for kvinner. På samme måte har kvinner egne religiøse ritualer. Jeg synes det er flott at vi da bare kan være oss kvinner i moskeene. Kanskje det faktisk er en arena hvor kvinner kan møtes, skravle om utfordringer i livet og til og med fremme likestilling.

Hvorfor er det slik at atskilte bønnerom for kvinner og menn i muslimske trossamfunn automatisk blir tolket som kvinneundertrykkende?

LES OGSÅ: Kan vi la være å jobbe mot ulikheter, ulikestilling og diskriminering? 

Skjevheten ved fordeling av styreverv i trossamfunn kan være en faktor ved tolkning av atskilte bønnerom. Det som dog er viktig å huske på er at det er ressurssterke kvinner i muslimske trossamfunn i Drammen som gjør en fantastisk innsats hver uke. Verv i muslimske trossamfunnet er, på lik linje med verv i andre frivillige organisasjoner, tidkrevende.

I Buskerud har vi på flere tiår ikke klart å nominere en kvinne på toppen av en nominasjonsliste for stortingsvalget.

I lokalpolitikken ser vi ofte at det er en gjenganger at middelaldrende menn styrer skuta. Spørsmålet er hvorvidt samfunnet er tjent med at vi jenter ikke har tid og overskudd til frivillig og/eller politisk arbeid? Det er altfor enkelt å trekke den enkle slutningen om at det er liten velvilje hos menn som er årsaken.

La oss ikke gi mennene skylden for alt.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

*  ... et brudd både på likhetsprinsipper og rettssikkerhetsprinsipper ...

* Monopol på fakta

* Bommer nok en gang. Skoger ties ihjel!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags