Når byråkratene ikke innretter seg etter politiske føringer må vi endre loven

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lokaldemokratiet må styrkes. Folkevalgte skal ikke overkjøres av byråkrater. Derfor er Drammen Fremskrittsparti (Frp) glad for at partiets stortingsgruppe nå har fremmet forslag om å fjerne innsigelsesmuligheten fra Statens vegvesen og Fylkesmannen i arealsaker.

I Drammen har vi i den senere tid hatt to saker som grelt viser hvordan byråkrater hos Fylkesmannen kan sette til side lokale vedtak fattet med bred støtte i de fleste partier. Sakene som gjelder Aron Skisenter og saken med bydelspub på Åssiden.

Forslaget fra Frps stortingsgruppe handler om å fjerne dårlige og dyre byråkratiske løsninger som hemmer verdiskaping i kommunene. Fremskrittspartiet har sett seg lei på at mengden av innsigelser på gode ideer fra næringsliv, privatpersoner og dyktige lokalpolitikere som blir overkjørt av Fylkesmannen.

Etter regjeringsskiftet i 2013 har signalene til fylkesmennene vært at lokaldemokratiet skal vektlegges sterkere. Når byråkratene ikke innretter seg etter politiske føringer må vi endre loven. Innsigelsesretten hindrer utvikling av kommuner i hele Norge.

Det at innsigelsesmuligheten eksisterer skaper i seg selv en uforutsigbarhet for privatpersoner og næringsliv. Jeg er sikker på at mange kvier seg for å sette i gang prosjekter fordi de møter et hav av hindringer før du kanskje får byggetillatelse etter kostbare og tidskrevende prosesser. Bare for å se at byråkratene hos Fylkesmannen setter beinkrok på prosjektet.

Det har gått ut nok skriv og advarsler fra kommunaldepartementet om at fylkesmennene ikke skal overkjøre kommunene, men dette blir ikke overholdt. Da må vi ta grep på andre måter. Lokaldemokratiet må lyttes til – ikke overkjøres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken