Pavarotti tapte første slag!

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFørste politiske runde om Pavarotti og de populære konsertene der ble gjort unna i komiteen for kultur, idrett og byliv i forrige uke. Dessverre ble det et knepent tap for de som vil at pub og konsertvirksomheten skal kunne fortsette i sin nåværende form. Fremskrittspartiet, Ap og MDG støttet Pavarotti – mens Høyre (anført av ordførerkandidat Fredrik Haaning) og Bylista gikk imot.

I møtet fremmet Fremskrittspartiet et forslag som påpekte at kommunen har et ansvar for følge opp at nybygg skal sees i sammenheng med eksisterende bygningsmasse og hvilke aktiviteter som er der. Dette har åpenbart ikke kommunen fulgt opp. På denne bakgrunn mente vi at kommunen skulle tilby seg å bekoste nødvendige støydempende tiltak. Vi foreslå også at «Kommunen ser positivt på at konsertaktiviteten på Pavarotti fortsetter i den form og i det lydnivå man har den siste tiden» og at «I fremtidige utbygginger innskjerpes det at administrasjonen må følge opp utbyggere så nødvendige støydemping legges som krav på disse». Disse forslagene fikk støtte av Ap og MDG mens Høyre og Bylista stemte det ned.

Vi foreslo også et prinsippvedtak, som mange har etterlyst, som lød: «Kommunen slår fast at de som velger å bosette seg i byens sentrum må forvente at det er støy både fra handel, skjenkesteder, trafikk og kulturaktivitet.» Heller ikke dette ville Høyre og Drammen Byliste være med på!

Les også: Kommunens Pavarotti-krav setter sinnene i kok: – Toget går NÅ

Frp lover at vi ikke vil gi opp kampen for at Pavarotti skal få fortsette å drive med sitt utmerkede tilbud til musikk og festglade drammensere. Drammen trenger et levende sentrum med et rikt kulturliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags