Butikkdøden i sentrum

Foto:

Av
DEL

MeningerLeser i DT om tomme butikklokaler i Drammen sentrum. Alle ser forandringene som har kommet de siste 2 -3 årene med nedlagte virksomheter. Godt etablerte butikker og serveringssteder må kaste inn håndkle og gi opp pga. for få kunder og altfor liten omsetning.

Mye kan sies om endrede handlemønstre med økt netthandel, men det er nå ikke mangel på kunder i butikkene på de store kjøpesenterne utenfor byen. Parkeringsstrategi brukes som unnskyldning for at det går dårlig, men for mange butikker kan det være en stor fordel når samme bil ikke får stå så mange timer på samme plass. Men når det settes opp parkering forbudt skilt, så må forbudet håndheves. Biler skal ikke overta for boder og handlende! Bomring er også brukt som argument for tomme lokaler, men den er definitivt ikke i gang i Drammen. Mange byggeprosjekter har ødelagt for drift, det er ingen tvil om. Kommunens folk må lære av det og samarbeide mye bedre med virksomhetene i neste runde.

Så ringer varselklokkene når ressurssterke, nyinnflyttede eldre sentrumsbeboere reiser sak og vil stenge utesteder med levende musikk! Det er en bykjerne for nær 70 tusen innbyggere, vi snakker om. Det kan vi ikke akseptere! I sentrum skal det være butikker, utesteder, aktivitetstilbud og mye liv både på dag- og kveldstid!

Jeg er overbevist om at «sentrumsdøden» kan stoppes med å «hele» torget! La oss få tilbake torghandel og et yrende folkeliv! Lag en ny strategi, vær på tilbudssiden kjære administrasjon, myk opp de strenge kravene til torghandel, inviter inn og få nytt liv på Bragernes torg!  Og ta kontakt med blomsterhandler Eriksen, gi kompensasjon og ønsk han velkommen tilbake!

Meld dere på og tenk kreativt Byen vår Drammen og Næringslivsforeningen!

Legg en plan, få tilbake menneskene på det store, kalde og øde torget som nettopp har blitt rehabilitert! Og hva med den såkalte «Himmelske fredsplass» på Strømsø? Når skal vi få små salgsboder og mat- og kaffevogner der som kan skape liv og røre? Skal det ikke snart være mulig å få kjøpt med en matbit og god kaffekopp på togreisa? Hvorfor skal det være så vanskelig? Det er et enda kaldere og mer øde torg som definitivt har kostet altfor mange skattekroner?

For oss som driver virksomhet i sentrum, så savner jeg at Byen vår Drammen og Næringslivsforeningen spør driverne av butikker og utesteder mer om hva de trenger. Har de egentlig oversikt over hvem som driver med hva og hvor? Hva kan gjøres bedre for at de skal kunne overleve? Vi som driver en liten butikk i Øvre Torggate har heller opplevd det motsatte, nemlig å bli helt glemt bort sammen med flere andre. Skal det være arrangementer og festivaler, så burde de som driver helårs virksomheter være de første som blir tatt hensyn til og får fortrinn. På Elvefestivalen ble hele vår gate stengt for boder og utsalgsmuligheter helt uten varsel. Og burde ikke serveringsstedene først få en henvendelse om å få stå utenfor sine egne lokaler? En slik festival med muligheter for utesalg, lever flere virksomheter på hele året. Nå hadde flere av oss kjøpt inn ekstra varer forgjeves, innkjøpt som går med tap.

Til slutt en stor oppfordring til folk flest: ta en tur til byen og bruk de tilbudene og butikkene du finner i sentrum nå før det er for sent!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags